Juventusu uspel preobrat, nato pa je prišla 93. minuta ...

Foto: Epa Gianluigi Buffon je bil po protestih v 93. minuti izključen.
Foto: Epa Gianluigi Buffon je bil po protestih v 93. minuti izključen.
Znani so vsi četrtfinalisti elitnega evropskega nogometnega tekmovanja. Po Romi in Liverpoolu sta se danes med štiri prebila še Real Madrid in Bayern.
Oglej si celoten članek

V Madridu so gledalci spremljali pravo dramo. Po prvi tekmi, ki jo je Real dobil s 3:0, je le malokdo verjel v preobrat. A prav na pragu tega je bil Juventus, ki je vodil s 3:0 vse do zadnje minute, nato pa je Cristiano Ronaldo zadel z bele točke za 3:1 in razočaral Juventusove navijače.

Prvi polčas v Torinu je prinesel obilo akcije ter tudi obilo upanja za Torinčane. Ti so namreč polčas dobili z 2:0, obakrat je bil z glavo po podajah z desne strani uspešen Mario Mandžukić. Najprej že v drugi minuti, ko je podal Sami Khedira, drugič pa v 37. po podaji Stephana Lichtsteinerja.

Gosti so imeli še nekaj lepih priložnosti za zadetek, med drugimi Gonzalo Higuaín v sedmi in Mandžukić v 15. minuti, a tudi na drugi strani je Real kar nekajkrat prišel skozi Juvetovo obrambo, denimo Gareth Bale v deseti minuti, ko je njegov prvi strel obranil Gianluigi Buffon, drugega pa je poslal mimo.

V 14. minuti je Buffon obranil strel Cristianu Ronaldu, nakar je Isco zadel, a je bil v prepovedanem položaju. Isco je tudi v 34. minuti prišel v dvoboj z Buffonom, Juventusov vratar pa se je še enkrat izkazal. Tik pred koncem polčasa pa je imel Juventus tudi nekaj sreče, saj je Raphaël Varane po strelu z glavo zadel prečko.

Šokirani "To je največji udarec, odkar igram za Barço"

V drugem polčasu je prvi zagrozil Ronaldo, a je bil Buffon na mestu, nato je na drugi strani strel Higuaína obranil Keylor Navas, v 61. minuti pa je Realov vratar po podaji v kazenski prostor izgubil žogo, Blaise Matuidi pa jo je iz bližine potisnil v mrežo za 3:0 in izenačenje v skupnem seštevku obeh tekem.

V 78. minuti je moral znova izvrstno posredovati Buffon po strelu Isca, minuto pozneje pa je v kazenskem prostoru zgrešil Varane. Real je bil v tem obdobju dominantnejši in v tretji minuti sodniškega dodatka je prišel do enajstmetrovke, ko je Medhi Benatia storil prekršek nad Lucasom Vázquezom, Buffon je dobil rdeči karton, z bele točke pa je usodo Juventusa zapečatil Ronaldo v svojem 150. nastopu v Ligi prvakov.

Bayern zanesljivo napredoval

Foto: Epa Bayern Sevilla

Bayern si je prednost proti Sevilli prav tako priigral že v gosteh, in sicer z 2:1. Povratna tekma je bila razburljiva, a se je končala brez zadetkov (0:0), tako da so napredovali Bavarci.

V Münchnu so v prvem polčasu sicer prevladovali domačini, a so kar nekajkrat prišli do svojih priložnosti tudi gosti iz Seville, tako sta denimo svoji zapravila Pablo Sarabia v 12. in Sergio Escudero v 26. Prav tako niso bili uspešni niti Bayernovi nogometaši, James Rodríguez v četrti, Arjen Robben v šesti in Robert Lewandowski v sedmi minuti niso znali premagati Davida Sorie. Soria se je izkazal tudi po poskusu Francka Riberyja v 38. minuti, ko je Francoz sprožil malce znotraj kazenskega prostora, štiri minute pred tem pa je bil premalo natančen Mats Hummels.

V drugem polčasu je najprej Lewandowski žogo iz bližine z glavo poslal mimo gola, Soria je obranil strela Rodríguezu in Thomasu Müllerju, v 60. pa je Joaquín Correa s strelom z glavo stresel prečko Bayernovega gola. V 72. minuti je na drugi strani znova poskusil Robben, a spet brez uspeha, tako kot tudi že v sodniškem dodatku, ko je pri gostih rdeči karton dobil Correa po grobem prekršku.

Sodniška kraja Guardiola upravičeno znorel, nato pristal na tribuni

Liga prvakov, četrtfinale (povratne tekme):

REAL MADRID - Juventus 1:3 (0:2)  /3:0/
C.Ronaldo 97./11m; Mandžukić 2., 37., Matuidi 61.
RK: Buffon (Juve) 93.

BAYERN MÜNCHEN - Sevilla 0:0 (0:0)  /2:1/
RK: Correa (Sevilla) 93.

Manchester City - LIVERPOOL 1:2 (1:0)  /0:3/
Gabriel Jesus 2.; Salah 56., Firmino 77.

AS ROMA - Barcelona 3:0 (1:0)  /1:4/
Džeko 6., De Rossi 58./11m, Manolas 82.

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v polfinale 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.