Kakšen bo nov vzdevek Luke Dončića?

Foto: Profimedia
Luki Dončiću navijači na forumu izbirajo nov vzdevek.
Oglej si celoten članek

Vodstvo NBA ekipe Dallas Mavericks se je odločilo, da bo vzdevek slovenskega košarkarskega dragulja Luke Dončića, ki ga je eden izmed Dallasovih trenerjev, Mike Procopio, poimenoval "The Matador" in "El Matador", patentiralo kot blagovno znamko.

Redko se sicer zgodi, da ima ekipa tržne pravice za vzdevek kakšnega izmed svojih igralcev, toda kot kaže so pri Mavericksih zavohali zlato jamo.

Težave za Luko pa nastanejo, če kdaj zapusti ekipo Dallasa, saj si ne bo več lastil tržnih pravic za svoj vzdevek.

Nov Dončićev vzdevek pa ni naletel na odobravanje pri navijačih Dallasa, ki so se celo zbrali in začeli podpisovati peticijo, da bi preprečili registracijo "El Matadorja" kot blagovno znamko.

Na spletu so najzvestejši privrženci Mavericksov tudi ustanovili forum, kjer iščejo predloge za nov Dončićev vzdevek.

Šport Divac končno spregovoril o Dončiću

Zaenkrat se je kot najbolj priljubljen uveljavil vzdevek "The Don". Dosti uporabnikov se strinja, da je to najprimernejši vzdevek, saj naj bi po njihovem mnenju Luka osvojil mnogo šampionskih prstanov in bo z njimi na roki resnično pravi "Don" NBA lige. Toda pri patentiranju vzdevka bi lahko prišlo do težav, saj ima zvezdnik Utah Jazza Donovan Mitchell že svojo znamko športnih copat z imenom "Don".

Video Dončić med stoterico najlepših v sami špici

Med bolj priljubljenimi se je znašel tudi vzdevek "Wonder Boy" ("Čudežni deček"), a je nekaj uporabnikov opozorilo, da če se patentira ta vzdevek, ga bo Luka nosil tudi še pri štiridesetih letih, kar pa verjetno ne bi bilo najbolj posrečeno.

Pogostokrat je bil predlagan tudi vzdevek "HalleLuka", s katerim navijači apelirajo na pesem, ki je bila prirejena Luki v čast.

Navijači so pokazali tudi dosti navdušenja nad vzdevkoma "Luka Magic" ("Čarovnija Luka") in "The Prince Who Was Promised" "Obljubljeni princ".

Oglasil pa se je tudi Slovenec z vzdevkom Jack_Slo, ki je zapisal, da bo šla Slovenija v vojno, če kdo namerava poimenovati Luko The Matador, El Matador, Young Burger, The Don, Lukador ali Halleluka. Zahteva, da se Luko poimenuje "Wonder boy" ali po špansko "El Niño Maravilla". Prav tako je vse uporabnike opozoril, da bi bilo primerno Dončića vprašati, kaj meni on sam o tej temi ter da ima Luka v Sloveniji že vzdevek "Donke".

Kateri vzdevek pa po vašem mnenju najbolj ustreza našemu košarkarskemu dragulju?

Med publiko Luka odšel do gledalca s slovensko zastavo

2018 Na eni strani Dončić, na drugi reprezentanca

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:11 3. Januar 2019.

    Donke so klicali očeta. Odpade !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.