Kakšen kaos: uradniki prekinili tekmo, Messi in kolegi odkorakali!

Foto: Epa Brazilija Argentina Conmebol Foto: Epa Brazilija Argentina Conmebol Foto: Epa Brazilija Argentina Conmebol Foto: Epa Leo Messi Brazilija Argentina Conmebol Foto: Epa Neymar Brazilija Argentina Conmebol Foto: Epa Leo Messi Brazilija Argentina Conmebol Foto: Epa Brazilija Argentina Conmebol Foto: Epa Leo Messi Brazilija Argentina Conmebol
Veliki južnoameriški derbi se je končal, še preden se je dobro začel.
Oglej si celoten članek

Obračun južnoameriških nogometnih velikanov Brazilije in Argentine v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Katarju 2022 v São Paulu je bil po posredovanju brazilske zdravstvene agencije (Anvisa) hitro prekinjen zaradi kršenja protikoronskih pravil štirih nogometašev gostujoče izbrane vrste, ki igrajo v Angliji.

Dvoboj je neslavni konec doživel v peti minuti dvoboja na stadionu Neo Quimica Areni v São Paulu, potem ko je skupina uradnikov Anvise prišla na zelenico stadiona in gostujoči ekipi očitala kršitev protikoronskih pravil.

Po njihovem mnenju so štirje argentinski nogometaši - Giovani Lo Celso (Tottenham), Emiliano Martínez (Aston Villa), Emiliano Buendía (Aston Villa) in Cristian Romero (Tottenham) ob prihodu v Brazilijo posredovali "napačne podatke" in se izognili obvezni karanteni.

"To početje argentinskih nogometašev predstavlja resno tveganje za zdravje. Priporočamo, da jim lokalni zdravstveni organi odredijo takojšnjo karanteno za igralce ter jim prepovedo sodelovanje pri kakršnikoli dejavnosti ali ostanku na brazilskem ozemlju," je v izjavi za javnost zapisala Anvisa.

Bizarno Modrić in Mandžukić: en stavek za štiriletno zamero!

Po tem dogodku je na v osrčju stadiona zavladala prava zmeda, Argentinci, na čelu s svojim prvim zvezdnikom Lionelom Messijem, pa so se umaknili v slačilnico.

Brazilska nogometna reprezentanca se je za razliko od Argentine odpovedala uslugam vseh nogometašev, ki so na takoimenovanem rdečem seznamu. To velja za nogometaše, ki nastopajo v državah Združenega kraljestva, Indije in Južne Afrike.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.