Kakšna drama: Rogliču se je tik pred ciljem zgodilo tole

Foto: Epa
Foto: Epa
Francoz Julian Alaphilippe je v izdihljajih prestižne valonske puščice ugnal Primoža Rogliča.
Oglej si celoten članek

Francoski kolesar Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step) je zmagovalec valonske puščice. Slovenski zvezdnik Primož Roglič (Jumbo-Visma) je bil blizu novega velikega uspeha v karieri, a ga je na drugo mesto v zadnjih metrih preizkušnje od Charleroija na vrh slovitega Mur de Huya (193,6 km) potisnil svetovni prvak Alaphilippe.

Žalostno Brajkovič znorel: "Zato pa je kolesarstvo tam, kjer je"

Osemindvajsetletni Francoz se je tako delno oddolžil Rogliču za zmago na lanski dirki Liege - Bastogne - Liege, ko je svetovni prvak prehitro proslavljal (kasneje je bil zaradi oviranja v sprintu diskvalificiran), po desni strani pa ga je takrat za največjo enodnevno zmago prehitel Roglič.

Foto: Epa alaphilippe

Tokrat je 31-letni Kisovčan v ospredju čakal na pravi trenutek za napad, to pa se je zgodilo 400 metrov pred ciljem na najbolj strmem delu vzpona Mur de Huy (1,2 km/10,4 %). Slovenski as si je nabral že lepo prednost, Alaphilippe pa ga je počasi a zanesljivo lovil, v zadnjih 75 metrih pa ga po levi strani tudi prehitel in slavil še tretjič na valonski puščici.

Foto: Epa roglič alaphilippe

Rogliču v uteho ostaja drugo mesto, tako francoski kot slovenski zvezdnik pa sta bila v cilju precej hitrejša od drugih. Tretje mesto je osvojil Španec Alejandro Valverde (Movistar) z zaostankom šestih sekund.

Na dirki sta nastopila še Matej Mohorič in Jan Tratnik (Bahrain Victorious), ki pa sta bila v Belgiji v vlogi pomočnikov domačinu Dylanu Teunsu. Valonsko puščico pa sta morala zaradi dveh pozitivnih testov v ekipi UAE Team Emirates izpustiti dva Slovenca, Tadej Pogačar, eden izmed favoritov pred začetkom dirke, ter Jan Polanc.

Izključitev Pogačar žrtev bizarne odločitve: "Saj se šališ, kajne?"

Foto: Epa roglič alaphilippe

Izidi, valonska puščica:
- Charleroi - Mur de Huy (193,6 km):
 1. Julian Alaphilippe (Fra/Deceuninck-Quick-Step)  4:36:25
 2. Primož Roglič (Slo/Jumbo-Visma)                isti čas
 3. Alejandro Valverde (Špa/Movistar)                + 0:06
 4. Michael Woods (Kan/Israel Start-Up Nation)         0:08
 5. Warren Barguil (Fra/Arkea Samsic)                  0:11
 6. Tom Pidcock (VBr/Ineos Grenadiers)             isti čas
 7. David Gaudu (Fra/Groupama-FDJ)
 8. Esteban Chaves (Kol/BikeExchange)
 9. Richard Carapaz (Ekv/Ineos Grenadiers)
10. Maximilian Schachmann (Nem/Bora-hansgrohe)         0:16
...
56. Jan Tratnik (Slo/Bahrain Victorious)               1:37
57. Matej Mohorič (Slo/Bahrain Victorious)         isti čas
...

- brez nastopa na dirki:
Tadej Pogačar, Jan Polanc (oba UAE Team Emirates)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.