Kalinić podrl Modrićev rekord

Foto: EPA
Foto: EPA
Kitajski nogometni klubi še naprej na veliko zapravljajo.
Oglej si celoten članek

Čeprav so kitajske oblasti napovedale boj proti nenormalno visokim zneskom prestopov tujih nogometašev v kitajsko nogometno superligo, se prestopi še naprej nadaljujejo. Tako bo Tianjin Quanjian italijanski Fiorentini za hrvaškega reprezentančnega napadalca Nikolo Kalinića plačal 45 milijonov evrov.

Hrvaški napadalec je v Fiorentino prišel leta 2015 iz Dnipra, za ekipo, v kateri igra tudi slovenski reprezentant Josip Iličić, pa je dosegel 25 golov.

S 45 milijoni evri je 29-letni Kalinić tudi popravil hrvaški rekord glede prestopa v drug klub. Do zdaj je bil rekorder Luka Modrić, za katerega je Real Madrid Tottenhamu ob prestopu plačal 40 milijonov evrov.

Tianjin Quanjian, novinec v superligi, ki ga vodi Italijan Fabio Cannavaro, je pred Kalinićem v svoj klub že pripeljal belgijskega vezista Axla Witsela, za katerega je Zenitu iz Sankt Peterburga plačal 25 milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.