Šport > Nogomet
42 ogledov

Kalinić podrl Modrićev rekord

kalinić EPA
Kitajski nogometni klubi še naprej na veliko zapravljajo.

Čeprav so kitajske oblasti napovedale boj proti nenormalno visokim zneskom prestopov tujih nogometašev v kitajsko nogometno superligo, se prestopi še naprej nadaljujejo. Tako bo Tianjin Quanjian italijanski Fiorentini za hrvaškega reprezentančnega napadalca Nikolo Kalinića plačal 45 milijonov evrov.

Hrvaški napadalec je v Fiorentino prišel leta 2015 iz Dnipra, za ekipo, v kateri igra tudi slovenski reprezentant Josip Iličić, pa je dosegel 25 golov.

S 45 milijoni evri je 29-letni Kalinić tudi popravil hrvaški rekord glede prestopa v drug klub. Do zdaj je bil rekorder Luka Modrić, za katerega je Real Madrid Tottenhamu ob prestopu plačal 40 milijonov evrov.

Tianjin Quanjian, novinec v superligi, ki ga vodi Italijan Fabio Cannavaro, je pred Kalinićem v svoj klub že pripeljal belgijskega vezista Axla Witsela, za katerega je Zenitu iz Sankt Peterburga plačal 25 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.