Odrekel se je polovici milijona evrov

Foto: EPA Kevin Kampl.
Foto: EPA Kevin Kampl.
Najdražji slovenski nogometaš Kevin Kampl bo v ponedeljek prvič po prestopu iz Bayer Leverkusna treniral s svojimi novimi soigralci iz Leipziga, ki je zanj odštel 20 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Kot je izbrskal nemški Bild am Sonntag, se je v Nemčiji rojeni Štajerec Kevin Kampl odrekel delu svoje letne plače, da bi lahko zaigral v ambicioznem saškem klubu.

V Solingenu rojeni Kampl, ki bo 9. oktobra dopolnil 27 let, se je prostovoljno odrekel kar precejšnjemu delu svoje letne plače v višini pol milijona evrov, da bi lahko zaigral za klub, ki bo jeseni premierno zaigral v skupinskem delu Lige prvakov. Tako na leto ne bo zaslužil 3,5 milijona evrov, ampak tri milijone evrov. Kampl je z novimi delodajalci podpisal štiriletno pogodbo.

Kvalifikacije Slovenija v nezavidljivem položaju, možnosti vse manj

Ambiciozni RB Leipzig je v prejšnji sezoni navdušil v nemškem prvenstvu, kjer je zaostal le za Bayernom in zasedel drugo mesto. Tako bo letos igral v skupinskem delu Lige prvakov, njegovi nasprotniki so AS Monaco, Porto in Bešiktaš.

Kampl se je na vsak način želel pridružiti kolektivu iz Leipziga. "Hočem igrati. In nogomet v Leipzigu je tisti, ki izpolnjuje moje sposobnosti," je po podpisu pogodbe dejal Kampl.

Kevin Kampl Kevin Kampl v Leipzig za 20 milijonov

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.