Kar je Lanišek na podelitvi naredil za Kubackega, seže v srce!

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Izjemna gesta slovenskega skakalca, ki je dokazal, da ni le velik športnik, pač pa tudi velik človek. Takole se je poklonil Dawidu Kubackemu, ki v Planico zaradi hudih zdravstvenih težav njegove žene ni prišel.
Oglej si celoten članek

Anže Lanišek je imel v Planici kljub odličnim skokom precej smole. Najprej je na sobotni tekmi posameznikov moral za malo priznati premoč Stefanu Kraftu, nato je naredil manjšo napako v zadnjem skoku ekipne tekme, ki je Slovenijo stala zmage, nato pa je danes kljub fenomenalnima poletoma za las ostal brez zmage – za vsega 0,1 točke je na koncu športno priznal premoč Timiju Zajcu

Štirje med 6! Praznik v Planici! Dvojna slovenska zmaga, zabavo malce skazil le Kraft

A da ni le velik športnik, ki zna čestitati zmagovalcu, pač pa tudi velik človek, je dokazal z gesto na podelitvi pokalov in priznanj ob koncu sezone. Ko je dvignil pokal za tretje mesto v skupnem seštevku sezone, je na oder prinesel še fotografijo oz. kartonasto podobo Dawida Kubackega, ki je eden njegovih boljših prijateljev v karavani. 

S tem je želel Lanišek povedati, da je Kubacki tisti, ki si zasluži biti med tremi najboljšimi v sezoni, a so pač okoliščine – hude težave njegove žene Marte – poskrbele, da je boj za prvo trojico Poljak oddal brez boja. Kubacki se je ob koncu sezone boril celo za veliki kristalni globus, a je svoje udejstvovanje v tej sezoni sklenil že na norveški turneji, ko je čez noč "izginil" iz Vikersunda.

"To je čudež" Kubacki v prvem intervjuju razkril ženino zdravstveno stanje

Prav danes je sicer poljsko športno javnost razveselila informacija, ki jo je v intervjuju delil sam Kubacki, in sicer da se stanje njegove žene izboljšuje. Več o tem tukaj.  

Najbrž ni treba posebej poudarjati, da je Lanišek s to potezo navdušil poljsko skakalno javnost, pa tudi širšo. Kot je bilo videti s posnetkov, ki so jih v svet poslale televizijske kamere, so se slovenskemu skakalcu ob gesti v oči prikradle tudi solze. Novinar poljskega Eurosporta se mu je v intervjuju celo zahvalil v imenu poljske športne javnosti. "Ne tretje mesto, drugo bi si zaslužil v tej sezoni, prepričan sem, da bi tudi tukaj v Planici dobro skakal," je v intervju dejal Lanišek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 16:10 2. April 2023.

    ... kapo dol ...

  • 14:03 2. April 2023.

    Anže, s to gesto si pokazal, da si velik športnik in še večji človek, moj poklon.

  • 13:58 2. April 2023.

    Takšni športniki imajo v sebi nekaj več ! Ne druži jih samo šport..with respect..!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.