Karim, Karim, Karim: nora madridska noč vzela Parižane!

Foto: Epa
Foto: Epa
V Madridu in Manchestru sta bili odigrani povratni tekmi osmine finala Lige prvakov.
Oglej si celoten članek

Real Madrid je na stadionu Santiago Bernabéu s tremi zadetki Karima Benzemaja v drugem polčasu premagal Paris Saint-Germain (3:1) in izničil zaostanek 1:0 s prve tekme v Franciji.

Madridčani so lovili minimalen zaostanek s prve tekme, toda nevarnejši so bili Francozi, predvsem junak prvega obračuna Kylian Mbappé, ki se je v 34. minuti veselil vodstva, a je bil pred tem njegov soigralec v prepovedanem položaju. Toda Mbappé je udaril znova v 39. minuti, ko je prišel v kazenski prostor malce po levi strani in žogo ob bližnji vratnici poslal v mrežo za 1:0. Španci so tudi imeli nekaj nevarnih strelov, toda ne dovolj dobrih za Gianlugija Donnarummo.

V drugem polčasu so sodniki Mbappéju razveljavili nov zadetek zaradi prepovedanega položaja, Parižani pa so bili še naprej nevarnejši. Toda v 61. minuti so se Španci vrnili v igro, ko je Donnarumma podaril žogo tekmecem, na koncu pa je Benzema poskrbel za zadetek. Takoj zatem je Benzema za malenkost zgrešil cilj s strelom z glavo, v 72. minuti je žogo čez gol poslal Vinícius Júnior, nato pa je razpoloženi 34-letni Benzema postavil dvoboj na glavo.

V 76. in 78. minuti je namreč na hitro dosegel dva gola in poskrbel za vodstvo s 3:1 ob vse številnejših usodnih napakah Francozov v obrambi. Tako so bili v tem trenutku Španci v četrtfinalu, Parižani pa si niso opomogli od šoka, Leo Messi je v sodniškem dodatku sicer le malce zgrešil s prostega strela, in končali tekmovanje.

Liga Evropa Nemci in Francozi zasedli Pirenejski polotok

Foto: Epa Manchester City Sporting Lizbona

Manchester City in lizbonski Sporting sta se na stadionu Etihad razšla z remijem (0:0). Zanesljivo so napredovali Angleži, ki so na Portugalskem slavili z 0:5.

Tokrat Cityju kljub terenski prevladi v prvem polčasu ni uspelo zatresti Sportingove mreže, jo je pa nato že v 47. minuti Gabriel Jesus, a so sodniki gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja. City je bil tudi pozneje boljši, a sta mreži ostali nedotaknjeni.

Je pa v drugem polčasu Pep Guardiola ponudil priložnost 36-letnemu vratarju Scottu Carsonu, ki je drugič zaigral v Ligi prvakov. Prvič je v njej v dresu Liverpoola igral pred 16 leti in 338 dnevi, kar je najdaljše časovno obdobje med nastopoma v elitnem evropskem klubskem tekmovanju.

Liga prvakov Inter pretil, Bayern silovit: Handanović in Šeško izpadla

Liga prvakov, osmina finala (povratne tekme): 

REAL MADRID - Paris SG 3:1 (0:1)  /0:1/ 
MANCHESTER CITY - Sporting Lizbona 0:0 (0:0)  /5:0/ 
LIVERPOOL - Inter 0:1 (0:0)  /2:0/ 
BAYERN MÜNCHEN - RB Salzburg 7:1 (4:0)  /1:1/ 

NASLEDNJI TEDEN:
Ajax Amsterdam - Benfica  /2:2/ 
Lille - Chelsea  /0:2/ 
Manchester United - Atlético Madrid  /1:1/ 
Juventus - Villarreal  /1:1/ 

/X:Y/ - izid prve tekme 
ABC - napredovali v četrtfinale

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:47 10. Marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.