Šport > Nogomet
270 ogledov

Nemci in Francozi zasedli Pirenejski polotok

Betis Eintracht Epa
V Sevilli in Portu sta bili odigrani uvodni tekmi osmine finala Lige Evropa.

Stadion Benito Villamarín v Sevilli je gostil obračun Betisa in frankfurtskega Eintrachta. Nemci so bili uspešnejši in si pred povratnim obračunom priigrali prednost (1:2).

Goste je v vodstvo po četrt ure igre popeljal Filip Kostić, uspel je presenetiti vratarja Claudia Brava. Po pol ure igre so Andaluzijci izenačili, dobro odmerjeno podajo Sergia Canalesa je efektno nadgradil Nabil Fekir. Le dve minuti kasneje je Eintracht spet vodil, podajo s strani po slabem izbijanju domačih je unovčil Daichi Kamada.

"Orli" bi lahko na začetku drugega polčasa povečali prednost, toda Bravo se je z ubranjeno enajstmetrovko odkupil za napako v prvem polčasu. Tragični junak je bil Rafael Santos Borré. Španci so se trudili z napadi, nevarnejši so bili kljub temu Nemci. Izid se do konca ni več spremenil.

FC Koper PLT Šport Koprčani izpluli iz krize, veliki zmagi Celja in Tabora

Pepe Lucas Paquetá Porto Lyon | Avtor: Epa Epa

Na stadionu Dragão je domači Porto utrpel minimalen poraz (0:1) proti Lyonu. Edini gol je zabil Lucas Paquetá v drugem polčasu.

V precej izenačenem srečanju je imel prvo večjo priložnost Porto, toda kmalu so zagrozili tudi gostje. V 59. minuti je po podaji Mousse Dembéléja natančno meril Paquetá in "Les Gones" zagotovil dobro izhodišče pred povratnim obračunom. 

Pred koncem je VAR domačim razveljavil že dosojeno enajstmetrovko in nato še gol v sodnikovem dodatku.

Liga Evropa, osmina finala (prve tekme):

Real Betis - Eintracht Frankfurt 1:2 (1:2)
Porto - Lyon 0:1 (0:0)

ČETRTEK:
Sevilla - West Ham United
Atalanta - Bayer Leverkusen
Barcelona - Galatasaray
Sporting Braga - AS Monaco
Glasgow Rangers - Crvena zvezda
RB LEIPZIG - Spartak Moskva (brez boja)

ABC - napredovali v četrtfinale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.