Šport > Nogomet
905 ogledov

Splača se sodelovati s Čeferinovo Uefo

Bayern München Epa
Nemški velikan Bayern München je samo v letošnji sezoni z naslova Uefe prejel že več kot sto milijonov evrov.

Kako pomembna je za evropske nogometne kluba liga prvakov in premije Evropske nogometne zveze (Uefa), so po zmagi Bayerna nad Red Bull Salzburgom (7:1) v osmini finala lige prvakov izračunali pri nemški tiskovni agenciji dpa.

Bavarci so letos z nastopi v Evropi zaslužili več kot sto milijonov evrov, zelo podobni pa so prihodki tudi v drugih klubih.

Z uvrstitvijo v četrtfinale je Bayern klubskemu proračunu z naslova Uefe pripisal novih 10,6 milijona evrov, skupaj pa so pri nemškem velikanu letos v tem tekmovanju zaslužili že 89,02 milijona.

Samir Handanović Diogo Jota Liverpool Inter Liga prvakov Šport Inter pretil, Bayern silovit: Handanović in Šeško izpadla

Temu morajo dodati sredstva z naslova marketinških pravic, kar pomeni, da so z nastopi v Evropi pri Bayernu letos že zaslužili več kot sto milijonov, a končna številka bo znana šele po koncu tekmovanja. Zneski so za klube po dveh sezonah koronskih omejitev še kako pomembni, saj tako ekipe delno kompenzirajo izpad dohodkov.

Najbolj pomembne tekme pa šele prihajajo. Preboj v polfinale lige prvakov bo klubom navrgel dodatnih 12,5 milijona evrov, zmaga v finalu 28. maja na Stade de Franceu v Parizu pa še 20.

Bayern München | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.