Šport > Nogomet
280 ogledov

Koprčani izpluli iz krize, veliki zmagi Celja in Tabora

FC Koper Facebook
V Domžalah, Celju in Ljubljani so bile odigrane tri tekme 26. kola elitne slovenske nogometne lige.

Nogometaši Kopra so na gostovanju v domžalskem športnem parku premagali (0:1) Kalcer Radomlje in ohranili stik z vodilnim Mariborom. Za Štajerci, ob odigrani tekmi več, zaostajajo za dve točki. Radomljani so spet v nevarnih vodah. Domačini, ki so pogrešali Roka Jazbeca, so spomladi pred tem vpisali po dve zmagi in neodločena izida ter en poraz. Danes so doživeli še drugega po zaslugi gola Marka Đire.

Koprčani so bili prvi s priložnostjo na tekmi, najprej je v peti minuti poskusil Lamin Colley, a je Emil Velić žogo odbil, zatem je streljal še Maks Barišić, žogo pa je pred golovo črto blokiral Luka Guček. V 17. minuti je močno z leve strani spet streljal Colley, Velić pa je dobro zaprl prostor ob prvi vratnici. V 30. minuti je pri podjetnejših Koprčanih za malenkost z 20 metrov zgrešil Marko Đira, šest minut pozneje pa so prvič malce nase opozorili tudi Radomljani, vendar Andreju Pogačarju ni uspelo zadeti ob branilcu Kopra.

Ivan Borna Jelića Balta je bil naslednji pri Kopru, ki je ogrozil Velića, močno je udaril z dobrih 20 metrov, toda radomeljski vratar je žogo odbil čez prečko. V 44. minuti pa so Primorci povedli, ko je z levico z 20 metrov zadel Đira, ki je igral z obvezano glavo po trku z Jonathanom Bumbujem v začetku tekme.

V drugem polčasu so prvi, v 58. minuti, zagrozili domači nogometaši, toda Adnan Golubović je dobro posredoval po strelu z glavo. Domači so se trudili, poskušali najti vrzeli v koprski obrambi, toda ta je bila dovolj čvrsta, da je pravočasno ustavljala radomeljske akcije.

V 69. minuti je na drugi strani Koper znova zgrozil, ko je z desne poskusil Kaheem Parris, toda domači čuvaj mreže je žogo odbil. Kljub želji domačih po izenačenju do konca tekme niso znali posebej ogroziti tekmečevih vrat, izjema je bil strel Ivana Šarića v drugi minuti dodatka, ko je malce zgrešil cilj z leve strani.

Samir Handanović Diogo Jota Liverpool Inter Liga prvakov Šport Inter pretil, Bayern silovit: Handanović in Šeško izpadla

Ivan Mayeuski NK Celje | Avtor: Facebook Facebook

Nogometaši Celja so premagali Domžale (2:1). "Grofi" so vpisali tri pomembne točke za beg z dna. Domžalčani, ki so bili statistično boljši tekmec, ostajajo šesti.

Domžalčani so prvi zagrozili, v deseti minuti je poskusil Alen Jurilj z leve strani, toda Matjaž Rozman je žogo odbil. V 25. minuti so imeli gosti še prosti strel s približno 17 metrov, a je Arnel Jakupović zadel le živi zid. Dve minuti zatem pa so domači povedli. Grigorij Morozov je izvrstno podal v globino za hrbet domžalske obrambe, kjer je bil Mićo Kuzmanović in žogo nato z lobom poslal prek Ajdina Mulalića v mrežo za 1:0.

Celjani so nato izpeljali še nekaj hitrih akcij, v 35. minuti pa je po preigravanju v kazenskem prostoru do strela prišel Tjaš Begić, a malce z desne žogo poslal mimo nasprotne vratnice. V 38. minuti so se gosti veselili izenačenja, ko je po zmedi pred vrati zadel Jakupović, toda pri tem je bil Benjamin Markuš pred vrati v prepovedanem položaju, tako da so sodniki po pregledu gol razveljavili. V 43. minuti je še Jurilj meril mimo vrat, tik pred koncem polčasa pa je bil nenatančen še Sven Šoštarič Karić z glavo.

Uvod drugega polčasa je minil brez večjih razburjenj, obe ekipi sta sicer nekaj krati prišli v kazenski prostor tekmec, a prav posebno nevarno ni bilo. Takoj po vstopu v igro pa je v 76. minuti nevarno poskusil mladi Nick Perc, ko je s "škarjicami" žogo poslal mimo vrat.

V 79. minuti je prvič, odkar je prišel v Celje, priložnost dobil tudi hrvaški napadalec Duje Čop, ki se je pred tem ukvarjal s poškodbo, toda Domžalčani so imeli v 84. minuti lepo priložnost, a je žoga po strelu Emirja Saitoskega končala malce mimo celjskih vrat, potem ko je odločilno posredoval Matjaž Rozman. V 85. minuti je na drugi strani pred Mulalića prišel Ester Sokler, toda Mulalić je dobil ta dvoboj. Slednji pa je klonil minuto pozneje, ko je po kotu z desne strani z glavo na drugi vratnici zadel Ivan Majevski.

Domžalčane je v igro vrnil Saitoski v 88. minuti, ko je izkoristil podajo Šoštariča Kariča z leve strani. Že v sodniškem dodatku je moral posredovati Mulalić po strelu Vasilija Janjičića, Senijad Ibričić pa je nato dobil rdeči karton zaradi protestov pri sodniku.

Bayern München Tu je dokaz Šport Splača se sodelovati s Čeferinovo Uefo

Bravo Tabor Sežana | Avtor: Facebook Facebook

Bravo, ki je v prejšnjih dveh krogih doma dobil točko proti Olimpiji in v gosteh premagal vodilni Maribor, je tokrat gostil Tabor iz Sežane. Ta se je danes pokazal za pretrd oreh in vpisal svojo prvo zmago v gosteh (0:1) po 12. septembru, takrat je ravno tako premagal Bravo. 

Tekmo so nekoliko odločneje začeli Ljubljančani, ki so prek Martina Kramariča v enajsti in Gregorja Bajdeta v 20. prišli do zaključnih strelov, a je prvi zgrešil, pri drugem pa je bil na mestu Jan Koprivec. Toda Kraševci, ki tokrat niso mogli računati na kaznovanega Kevina Doukoureja Grobryja, so v svojem prvem pravem napadu zadeli. Dino Stančič, ki je v prejšnjem krogu v izdihljajih tekme poskrbel za pomembno točko proti Kopru, je stekel proti kazenskemu prostoru domačih in na koncu rutinirano premagal Matijo Orbanića za svoj osmi gol sezone.

V 33. minuti je imel po kotu Marko Ristić novo priložnost za goste, toda z glavo je prešibko streljal, tako da je Orbanić žogo ujel. Tudi sicer so bili izbranci Dušana Kosića v teh trenutkih boljši tekmec, je pa pred koncem polčasa pri domačih, ki so zaradi poškodbe Matije Burina že v tem delu morali poseči po menjavi, sprožil Almin Kurtović, toda Koprivec je brez težav opravil s tistim strelom.

V drugem polčasu je prvi nevarnejši strel v 57. minuti sprožil Ristić od daleč, toda Orbanić je bil na mestu, tako kot po poskusu Tila Mavretiča nekaj minut pozneje. Ljubljančani so nato poskušali pritiskati proti kazenskemu prostoru gostov, toda slednji so svoje obrambne naloge večinoma vzorno opravljali. V 76. minuti so tudi sami še enkrat zagrozili, ko je Kurtović blokiral strel Rodrigueja Bongonguija, sicer pa so Kraševci večinoma le še izbijali žogo iz potencialno nevarnih con in čakali protinapade. Ta recept je bil zanje uspešen, saj so prišli do pomembne zmage.

Prva liga Telemach, 26. kolo:

Kalcer Radomlje - Koper 0:1 (0:1)
Celje - Domžale 2:1 (1:0)
Bravo - Tabor Sežana 0:1 (0:1)

ČETRTEK:
Aluminij - Maribor
Mura - Olimpija

LESTVICA:
1. Maribor 48 (-1)
2. Koper 46
3. Olimpija Ljubljana 45 (-1)
4. Bravo Ljubljana 38
5. Mura Murska Sobota 37 (-1)
6. Domžale 35
7. Celje 29
8. Kalcer Radomlje 27
9. Tabor Sežana 25
10. Aluminij Kidričevo 20 (-1)

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice