Šport > Nogomet
245 ogledov

V Kidričevem prekinjeni dve seriji

NK Aluminij NK Domžale Facebook
V Kidričevem je bila odigrana prva tekma 24. kola elitne slovenske nogometne lige.

Nogometaši Aluminija in Domžal so se razšli z neodločenim izidom (1:1). Domžalčani so nadaljevali serijo neporaženosti v letu 2022, a so si po treh zaporednih zmagah v Kidričevem proti zadnjeuvrščenemu Aluminiju, ki v spomladanskem delu ni imel niti točke, najbrž obetali več. Tudi na samem igrišču so bili boljši tekmec, a so na koncu lahko zadovoljni tudi s točko, saj je bilo nekaj časa videti, da bodo ostali brez nje. Rešil jih je gol Arnela Jakupovića, ki je v 80. minuti mojstrsko izvedel prosti strel.

Ruslan Malinovski Aleksej Romančuk Iličićeva soigralca Šport Atalantina Rus in Ukrajinec se srečala prvič po začetku vojne, to je sledilo

Domžalčani so imeli od samega začetka terensko premoč, a so imeli kar precej težav z agresivnimi in discipliniranimi gostitelji, ki jih je nekajkrat reševal tudi vratar Luka Janžekovič. Prvič se je čuvaj domače mreže izkazal v osmi minuti, ko je po kotu v gneči v kazenskem prostoru do strela prišel Tilen Klemenčič, toda Janžekovič je s parado žogo odbil. Veliko dela je imel tudi v 36. minuti, ko je posredoval po nevarnem strelu Jakupovića.

Domači so v prvem delu sicer nekajkrat prišli v tekmečev kazenski prostor, toda vratarja Ajdina Mulalića niso ogrozili, zato pa so izpeljali prvo nevarnejšo akcijo drugega dela, ki jo je s strelom mimo gola končal novinec v ekipi Martin Šroler. Na drugi strani je moral Janžekovič posredovati po strelih Zenija Husmanija in Enesa Alića.

V 68. minuti pa se je domačim nasmehnila sreča. Po nezanesljivosti domžalske obrambe je žoga v kazenskem prostoru prišla do Nika Marinška, po njegovem poskusu pa je pred Mulaličem neposrečeno posredoval Sven Šoštarič Karić, od katerega se je žoga odbila v mrežo.

Po prejetem zadetku so Domžalčani še bolj pritisnili, v protinapadih so grozili tudi Kidričani, gosti pa so do točke prišli v 80. minuti, ko je Chinwendu Johan Nkama približno 25 metrov od gola storil prekršek, za katerega so domači prepričani, da ga sodnik ne bi smel dosoditi, Jakupović pa je zadel levi zgornji kot Janžekovičevih vrat.

Prva liga Telemach, 24. kolo:

Aluminij - Domžale 1:1 (0:0)

SREDA:
Kalcer Radomlje - Tabor Sežana
Mura - Celje

ČETRTEK:
Bravo - Olimpija
Koper - Maribor

LESTVICA:
1. Maribor 45
2. Koper 42
3. Olimpija Ljubljana 41
4. Domžale 34 (+1)
5. Bravo Ljubljana 34
6. Mura Murska Sobota 33
7. Kalcer Radomlje 25
8. Celje 25
9. Tabor Sežana 20
10. Aluminij Kidričevo 20 (+1)

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.