Kazen za ruskega telovadca zaradi vojaškega simbola Z

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Kontroverzna poteza ruskega telovadca je izzvala burne odzive.
Oglej si celoten članek

Ruski telovadec Ivan Kuljak leto dni ne bo smel nastopati, kjer je marca na tekmi svetovnega pokala v Dohi na podelitvi odličij nosil znak Z, ki so ga ruske sile na svojih vozilih uporabljale ob svoji vojaški agresiji na Ukrajino, so sporočili z Mednarodne gimnastične zveze.

Svet se zgraža Šokantna poteza Rusa vpričo ukrajinskega kolega

Večina mednarodnih športnih zvez se je po agresiji Rusije odločila, da s tekmovanj izključi ruske športnike. Med redkimi izjemami je bila Mednarodna gimnastična zveza, Kuljak pa je to grdo zlorabil.

Poteza ob podelitvi kolajn je izzvala buren odziv, še toliko večji, ker je na zmagovalnem odru stal skupaj z zmagovalcem, Ukrajincem Ilijo Kovtunom.

Disciplinska komisija Mednarodne gimnastične zveze je sporočila, da je Kuljak s svojim ravnanjem kršil pravila. "Gospod Kuljak za leto dni ne sme nastopiti na nobenem tekmovanju, ki ga prireja katera koli članica Mednarodne gimnastične zveze," so zapisali pri disciplinski komisiji.

Vrniti mora tudi v Dohi osvojeno bronasto odličje in 500 švicarskih frankov denarne nagrade. Za morebitno pritožbo na odločitev ima 21 dni časa.

Tudi Mednarodna gimnastična zveza je kasneje s tekmovanj izključila vse ruske in beloruske športnike.

Šokiral svet Ruski telovadec odločno: "Vedenje Ukrajincev je nesprejemljivo"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.