Kelti zrejo v brezno, Rakete ubranile svoj parket

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu sta bili v noči na torek odigrani dve tekmi.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Milwaukee Bucks so po zaslugi razpoloženega Giannisa Antetokounmpa, ki je 17 od svojih skupno 39 točk dosegel v zadnji četrtini, le še zmago oddaljeni od polfinala lige NBA. Na vzhodu so v dvoboju z Boston Celtics v gosteh s 113:101 dobili četrto tekmo in v boju na štiri zmage povedli s 3:1.

Bucks so dobili tri zaporedne tekme, od tega dve v gosteh. Finale vzhoda si lahko priigrajo že v sredo, ko jih peta tekma čaka na domačem parketu.

Spet je bila ključna tretja četrtina, ko so Bucks nadigrali Celtics s 33:23 in spremenili zaostanek ob polčasu (47:49) v prednost po treh tretjinah z 80:72. Do preobrata je prišlo, ko je moral Antetokounmpo na klop s četrto osebno napako za zadnjih osem minut četrtine. V tem času so gostujoči košarkarji nadigrali Kelte z 21:13 in ko se je Antetokounmpo vrnil v igro v zadnji četrtini, le še povečali prednost. Gostitelji so se dobrih pet minut pred koncem sicer približali na le pet točk zaostanka po košu Ala Horforda, a za kaj več jim je zmanjkalo moči.

Antetokounmpo je iz igre zadel 15 od 22 metov, 39 točkam pa je dodal še 16 skokov. Eric Bledsoe in Khris Middleton sta k zmagi dodala po 13 točk, George Hill pa 15 s klopi.

"To je neverjetno," je dejal Antetokounmpo: "Danes smo vsi na parketu dali vse od sebe. Igrali smo čvrsto. Vsak od nas je bil pripravljen, vsak je v mozaik dodal svoj kamenček. To nas krasi in nas razlikuje od povprečne ekipe. Prav vsi smo bili pripravljeni na nov podvig."

Kyrie Irving je bil s 23 točkami in desetimi podajami najbolj razpoložen pri Bostonu, a je iz igre zadel le sedem metov od 22 poskusov. Horford je ob metu iz igre 8-16 zbral 20 točk, Marcus Morris pa 18.

Konec veselja Dončićev trener misli resno, Dallas mu ne bo pustil dihati

Houston Rockets so v polfinalu zahodne konference proti dvakratnim zaporednim prvakom Golden State Warriors na domačem parketu dobili četrto tekmo s 112:108 in razmerje moči v zmagah poravnali na 2:2.

Spet je blestel prvi zvezdnik teksaške ekipe James Harden, ki je bil z 38 točkami, temu je dodal še deset skokov, prvi strelec tekme. Eric Gordon je k zmagi dodal 20 točk, P.J. Tucker pa 17 ter deset skokov.

Pri prvakih iz Kalifornije je Kevin Durant dosegel 34 točk, Stephen Curry pa 30. Peta tekma dvoboja bo v sredo v Oaklandu.

NBA Denver na krilih izjemnega Jokića do izenačenja

NBA, 2. krog končnice:

VZHOD:
Boston Celtics - Milwaukee Bucks 101:113  /1:3/

ZAHOD:
Houston Rockets - Golden State Warriors 112:108  /2:2/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.