Šport > Košarka
204 ogledov

Denver na krilih izjemnega Jokića do izenačenja

nikola jokić Epa
V noči na ponedeljek sta si izenačenje v seriji priigrali moštvi Denver Nuggets in Toronto Raptors.

Ekipa Toronto Raptors je premagala Philadelphio 76ers s 101:96 in v drugem krogu končnice severnoameriške košarkarske lige NBA na vzhodnem delu izid v zmagah izenačila na 2:2. Tak je tudi skupni izid na zahodnem delu, kjer je moštvo Denver Nuggets v seriji na štiri zmage ugnalo Portland Trail Blazers s 116:112. Zmagi sta bili doseženi v gosteh.

V ekipi Denverja je znova blestel srbski košarkarski zvezdnik Nikola Jokić, ki je dosegel drugi zaporedni dvojni dvojček in četrtega na tekmah letošnje končnice. Potem ko je na prejšnji tekmi s štirimi podaljški odigral kar 65 minut, jih je sinoči na parketu preživel 39 ter zbral 21 točk, 12 skokov in 11 podaj. Dvaindvajsetletni Kanadčan Jamal Murray je zadel 34 točk, tudi šest ključnih prostih metov ob koncu tekme v Portlandu.

Trail Blazers so prejšnjo tekmo le 40 ur prej dobili s 140:137 po pravem maratonu, po štirih podaljških in treh urah ter 35 minutah. "Tokrat sta veliko vlogo igrali zbranost in psihična moč. Uspelo nam je odgovoriti s pravo energijo proti zelo močni ekipi. V napadu smo naredili, kar je bilo treba, ter jih v ključnih trenutkih ustavili v obrambi," je pojasnil Murray, sin jamajških emigrantov.

Z dvema prostima metoma je Nuggets zagotovil prednost s 112:108 13 sekund pred koncem ter 6,7 pred zaključkom z novima prostima metom za vodstvo s 114:110. Vmes je znižal Damian Lillard (28 točk), CJ McCollum (29 točk) pa je domače 4,4 sekunde pred zvokom sirene znova popeljal le na dve točki zaostanka (112:114). A je bil nato znova storjen prekršek nad Murrayjem, ki je 3,4 sekunde pred zaključkom postavil končni izid.

Peta tekma bo v Denverju v noči na sredo po srednjeevropskem času, ko bo Toronto gostil tudi Philadelphio. Slednja je doma izpustila priložnost, da bi povedla v seriji, saj je bil neustavljiv Kawhi Leonard z 39 točkami in 14 skoki, za Toronto je španski center Marc Gasol dodal 16 točk, Kyle Lowry pa 14.

"To je velika zmaga. Ampak na naslednji tekmi moramo slavje ponoviti. Igrali smo bolj trdo kot na prejšnjem dvoboju, pa tudi bolj pametni smo bili, izkoriščali smo mete, ko smo imeli za to priložnost," je ocenil Leonard. Tekma je bila večji del zelo izenačena, Raptors so ob polčasu vodili s 47:45, v tretji četrtini je bilo sedem sprememb v vodstvu in tudi četrtem delu srečanja vse do zadnje minute ni bilo mogoče jasno določiti zmagovalca.

Gostje so minuto in sekundo pred koncem tekme povedli za štiri točke (94:90), ko je v slogu Luke Dončiča s korakom nazaj trojko ob izteku napada zadel Leonard. Igralci 76ers nato niso več prišli bližje tekmecem.

Liga NBA, izidi:

Vzhod:
Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 96:101
(izid v zmagah izenačen na 2:2)

Zahod:
Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 112:116
(izid v zmagah izenačen na 2:2)

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.