Šport > Košarka
124 ogledov

Kelti zrejo v brezno, Rakete ubranile svoj parket

Giannis Antetokounmpo Reševalni pas/Twitter
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu sta bili v noči na torek odigrani dve tekmi.

Košarkarji Milwaukee Bucks so po zaslugi razpoloženega Giannisa Antetokounmpa, ki je 17 od svojih skupno 39 točk dosegel v zadnji četrtini, le še zmago oddaljeni od polfinala lige NBA. Na vzhodu so v dvoboju z Boston Celtics v gosteh s 113:101 dobili četrto tekmo in v boju na štiri zmage povedli s 3:1.

Bucks so dobili tri zaporedne tekme, od tega dve v gosteh. Finale vzhoda si lahko priigrajo že v sredo, ko jih peta tekma čaka na domačem parketu.

Spet je bila ključna tretja četrtina, ko so Bucks nadigrali Celtics s 33:23 in spremenili zaostanek ob polčasu (47:49) v prednost po treh tretjinah z 80:72. Do preobrata je prišlo, ko je moral Antetokounmpo na klop s četrto osebno napako za zadnjih osem minut četrtine. V tem času so gostujoči košarkarji nadigrali Kelte z 21:13 in ko se je Antetokounmpo vrnil v igro v zadnji četrtini, le še povečali prednost. Gostitelji so se dobrih pet minut pred koncem sicer približali na le pet točk zaostanka po košu Ala Horforda, a za kaj več jim je zmanjkalo moči.

Antetokounmpo je iz igre zadel 15 od 22 metov, 39 točkam pa je dodal še 16 skokov. Eric Bledsoe in Khris Middleton sta k zmagi dodala po 13 točk, George Hill pa 15 s klopi.

"To je neverjetno," je dejal Antetokounmpo: "Danes smo vsi na parketu dali vse od sebe. Igrali smo čvrsto. Vsak od nas je bil pripravljen, vsak je v mozaik dodal svoj kamenček. To nas krasi in nas razlikuje od povprečne ekipe. Prav vsi smo bili pripravljeni na nov podvig."

Kyrie Irving je bil s 23 točkami in desetimi podajami najbolj razpoložen pri Bostonu, a je iz igre zadel le sedem metov od 22 poskusov. Horford je ob metu iz igre 8-16 zbral 20 točk, Marcus Morris pa 18.

luka dončić Konec veselja Šport Dončićev trener misli resno, Dallas mu ne bo pustil dihati

Houston Rockets so v polfinalu zahodne konference proti dvakratnim zaporednim prvakom Golden State Warriors na domačem parketu dobili četrto tekmo s 112:108 in razmerje moči v zmagah poravnali na 2:2.

Spet je blestel prvi zvezdnik teksaške ekipe James Harden, ki je bil z 38 točkami, temu je dodal še deset skokov, prvi strelec tekme. Eric Gordon je k zmagi dodal 20 točk, P.J. Tucker pa 17 ter deset skokov.

Pri prvakih iz Kalifornije je Kevin Durant dosegel 34 točk, Stephen Curry pa 30. Peta tekma dvoboja bo v sredo v Oaklandu.

nikola jokić NBA Šport Denver na krilih izjemnega Jokića do izenačenja

NBA, 2. krog končnice:

VZHOD:
Boston Celtics - Milwaukee Bucks 101:113  /1:3/

ZAHOD:
Houston Rockets - Golden State Warriors 112:108  /2:2/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice