Kidd razkril, kdaj naj bi Dončić ponovno stopil na parket

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Trener ekipe Dallas Mavericks je razkril, da bo Luka Dončić najverjetneje zaigral že v noči iz petka na soboto, ko Mavs gostijo Orlando Magic.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Dallas Mavericks so na prvi pripravljalni tekmi pred prihajajočo sezono severnoameriške lige NBA nastopili brez slovenskega zvezdnika Luke Dončića. Vseeno so dvoboj v Tulsi proti Oklahoma City Thunder dobili z 98:96.

Trener Mavericks Jason Kidd je že pred potjo v Tulso namignil, da bodo doma ostali nekateri nosilci igre. Na koncu je v Dallasu ostal Dončić, ob njem pa še Tim Hardaway ml. in Maxi Kleber. Zaradi poškodb nista igrala Davis Bertans in JaVale McGee.

V noči iz petka na soboto pa Dallas čaka edina domača pripravljalna tekma, ko bodo gostili ekipo Orlando Magic. Seveda je vse ljubitelje košarke zanimalo, ali bo Dončić, katerega si je Kidd želel po naporni poletni reprezentančni akciji nekoliko spočiti, zaigral vsaj na domači pripravljalni tekmi.

Foto: Profimedia Luka Dončić

Kidd tako ni mogel ubežati vprašanjem o svojem prvem zvezdniku, tako da je na koncu le popustil ter razkril, da je verjetno, da bo na domači tekmi zaigral tudi Luka. "Rekel bom, da bo verjetno sodeloval že na petkovi tekmi, prav tako pa bomo videli, kateri drugi igralci se bodo počutili bolje. Upam, da bodo tudi JaVale in ostali pripravljeni," je o statusu svojih košarkarjev spregovoril Kidd.

Kasneje pa so se dobro obveščeni poznavalci uspeli dokopati do podatka, da naj bi bili za domačo tekmo pripravljeni vsi igralci, razen Bertansa, ki ga muči poškodba kolena. Tako da naj bi v postavi videli tudi Dončića, Hardawaya, Kleberja in McGeeja, vse skupaj pa je potrdil tudi klub, ki je objavil najverjetnejšo prvo postavo.

Če bo šlo vse po načrtih, naj bi lanski finalisti zahodne konference tekmo začeli z Dončićem, Spencerjem Dinwiddiejem, Reggiejem Bullockom, Dorianom Finney-Smithom ter Mcgeejem.

Dallas bi moral pred novo sezono sicer odigrati štiri pripravljalne tekme, a so ostali pri treh, potem ko se ni uresničila ideja o tekmi zunaj Severne Amerike. Mavericks bodo pred začetkom rednega dela sezone, ta se bo začel v noči z 18. na 19. oktober, odigrali še eno pripravljalno tekmo. 15. oktobra jih čaka gostovanje pri Utah Jazz.

Resnica boli Evropejci zavzeli trdo stališče, Dončića podprl še en zvezdnik NBA Lukovi Mavs dobili prvo pripravljalno tekmo, Dallas slavi nepričakovanega junaka Izbrali so Luko! Ne boste verjeli, kaj so generalni menedžerji ekip napovedali Luki Dončiću!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.