Kijevčanka povsem obupana: "Kam naj grem?"

Foto: Epa
Foto: Epa
Številni ukrajinski športniki so se zaradi vojne v domovini znašli v težkem položaju.
Oglej si celoten članek

Po koncu napornega "sončnega dvojčka", ki ga tvorita prestižna turnirja v Indian Wellsu in Miamiju, je na WTA koledarju za sezono 2022 predviden krajši odmor pred začetkom tradicionalnega dela peščene sezone.

Velika večina igralk se bo v tem času vrnila domov, kjer si bodo lahko v miru nabrale svežih moči in postorile vse potrebno za uspešen prehod na drugo igralno površino. 

Čeprav so tekmovalni premori v profesionalnem športu praviloma zelo dobrodošli, pa so se ukrajinske teniške igralke zaradi "luknje" v koledarju znašle v zelo neprijetnem položaju.

Kijevčanka Lesija Curenko, nekdanja 23. igralka sveta, ki je v karieri osvojila štiri WTA turnirje, se zaradi ruske vojaške agresije, ki traja že več kot mesec dni, ne more vrniti v domovino.

Foto: Twitter

"Po najhujšjem mesecu mojega življenja, med katerim so me spremljali stalni glavoboli, napadi panike in občutki krivde zaradi vojne v Ukrajini, sem se znašla pred novim izzivom. Kot prebivalka Kijeva nimam kam iti," je z zapisom na družbenih omrežjih opozorila 32-letna veteranka. "Vsak Ukrajinec preživlja svojo nočno moro. Kam naj grem?" je vprašala svoje sledilce.

"Grozno obnašanje!" Brez sramu! Nezaslišana poteza ene največjih igralk na svetu

Posledice vojne vihre se ne odražajo samo v obliki porušene infrastrukture in številu smrtnih žrtev, temveč je dogajanje močno zaznamovalo tudi duševno zdravje ljudi. Vrhunska ukrajinska teniška igralka Elina Svitolina je zaradi fizičnih in duševnih bolečin že napovedala krajši premor od profesionalnega tenisa.

Na ukrajinski fronti sta trenutno dva nekdanja teniška igralca - Sergij Stahovski in Aleksandr Dolgopolov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:23 30. Marec 2022.

    Sigurno je grozno, ko se ne moreš vrniti v rodno domovino, v svoj domov, pa vendar je ta trenutek nešteto …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.