Kilde še vedno na invalidskem vozičku

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Norveški smučarski zvezdnik je dober mesec po hudi nesreči še vedno prikovan na invalidski voziček.
Oglej si celoten članek

Norveški specialist za hitre discipline Aleksander Aamodt Kilde je ob medijskem dogodu v Innsbrucku spregovoril o poteku okrevanja po hudem padcu na januarskem smuku v Wengnu.

Enaintridesetletni zvezdnik, ki še vedno ni prepričan, ali se bo lahko nekoč v prihodnosti lahko vrnil v svet profesionalnega smučanja, si več tednov po hudi nesreči še vedno mora pomagati z invalidskim vozičkom. 

Foto: Profimedia Kilde

V nekaj dneh naj bi kolesa postopoma zamenjal na bergle, šele nato bo lahko začel razmišljati o nadaljnjih korakih za čim hitrejšo in celovito rehabilitacijo. Kilde je po padcu prestal dve operaciji, eno zaradi izpahnjene rame, drugo pa zaradi globoke ureznine na desni nogi, kar je botrovalo poškodbi živcev. 

"Moje vsakdanje življenje je trenutno precej drugačno kot sicer. Prva dva tedna po nesreči sta minila v znamenju hudih bolečin, kakršnih nisem še nikoli izkusil. Treba bo iti korak za korakom. Moj prvi cilj je, da vstanem z invalidskega vozička. Prezgodaj je karkoli napovedovati ali govoriti o povratku," je povedal.

Ob strani mu stojijo člani družine in izbranka Mikaela Shiffrin, za pomoč pa se je obrnil tudi na športnega psihologa. "Podpora je bila izjemna. Veliko ljudi se je spomnilo name, dobil sem ogromno klicev in sporočil," je povedal.

Jasno sporočilo Kilde zagrozil z izstopom: "Rad imam smučanje, toda ..."

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.