Šport > Zimski športi
7268 ogledov

Kilde še vedno na invalidskem vozičku

Kilde Profimedia
Norveški smučarski zvezdnik je dober mesec po hudi nesreči še vedno prikovan na invalidski voziček.

Norveški specialist za hitre discipline Aleksander Aamodt Kilde je ob medijskem dogodu v Innsbrucku spregovoril o poteku okrevanja po hudem padcu na januarskem smuku v Wengnu.

Enaintridesetletni zvezdnik, ki še vedno ni prepričan, ali se bo lahko nekoč v prihodnosti lahko vrnil v svet profesionalnega smučanja, si več tednov po hudi nesreči še vedno mora pomagati z invalidskim vozičkom. 

Kilde | Avtor: Profimedia Profimedia

V nekaj dneh naj bi kolesa postopoma zamenjal na bergle, šele nato bo lahko začel razmišljati o nadaljnjih korakih za čim hitrejšo in celovito rehabilitacijo. Kilde je po padcu prestal dve operaciji, eno zaradi izpahnjene rame, drugo pa zaradi globoke ureznine na desni nogi, kar je botrovalo poškodbi živcev. 

"Moje vsakdanje življenje je trenutno precej drugačno kot sicer. Prva dva tedna po nesreči sta minila v znamenju hudih bolečin, kakršnih nisem še nikoli izkusil. Treba bo iti korak za korakom. Moj prvi cilj je, da vstanem z invalidskega vozička. Prezgodaj je karkoli napovedovati ali govoriti o povratku," je povedal.

Ob strani mu stojijo člani družine in izbranka Mikaela Shiffrin, za pomoč pa se je obrnil tudi na športnega psihologa. "Podpora je bila izjemna. Veliko ljudi se je spomnilo name, dobil sem ogromno klicev in sporočil," je povedal.

Kilde Jasno sporočilo Šport Kilde zagrozil z izstopom: "Rad imam smučanje, toda ..."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.