Ključni mož Phoenix Suns na obisk k Dončiću

Foto: Profimedia luka dončić
Pomemben obisk za slovenskega mladega zvezdnika.
Oglej si celoten članek

Generalni manager NBA ekipe Phoenix Suns Ryan McDonough, ki ima glavno vlogo pri odločitvi franšize o izboru prvega picka na tokratnem naboru, bo po pisanju USA Today odpotoval v Španijo, kjer se bo sestal z Luko Dončićem. Sonca so v torek na draft loteriji prišla do prvega izbora, v klubu pa se zdaj odločajo med slovenskim reprezentantom in članom univerzitetne ekipe Arizona Wildcats DeAndrejem Aytonom.

Čeprav novi glavni trener Sonc Igor Kokoškov dobro pozna Dončića, se od blizu o njegovih sposobnostih želi prepričati tudi McDonough, ob tem pa se namerava z njim tudi pogovoriti. 

NBA nabor Sonca izbirajo prva, Dončiću se obeta zelo visok izbor

"Seveda bomo dobro premislili o Kokoškovem nasvetu. Je naš glavni trener, v preteklosti pa je že zelo dobro ocenjeval in razvijal igralce. Z Dončićem imata lepo zgodovino, skupaj sta osvojila evropsko prvenstvo. Dončić je vsekakor izjemen talent, ki ima tudi možnosti, da postane prvi pick ... Kljub vsemu temu, se še odločamo, kdo je najboljši igralec za nas," je že pred dnevi izjavil McDonough.

Navijači Sonc so sicer na svojem forumu objavili anketo o morebitnem prvem picku, na njo je odgovorilo 292 oseb. V njej je prednost dobil Ayton, zanj je glasovalo 180 oseb (61,64%), Dončić je dobil 112 glasov (38,36%).

Član NBA Hiše slavnih: Dino Rađa: Bolje bi bilo, če bi Dončić še eno sezono ostal v Evropi

Enako mnenje je izrazil tudi sedanji član Sonc Josh Jackson, ki je bil pred letom dni izbran kot četrti na naboru: "Rad bi videl, da bi izbrali visokega igralca, po mojem mnenju pa je na tokratnem draftu med njimi najboljši DeAndre Ayton. Ima izjemen potencial. Opazoval sem njegove igre na univerzi, vsako leto je nekaj dodal k svoji igri."

Favorita Zvezdnik Phoenixa izbral med Dončićem in Aytonom

Dončić bo nekatere dvomljivce prepričeval na zaključnem turnirju evrolige, poteze mladega Slovenca bodo zdaj pod posebnim drobnogledom tudi čez lužo. Real Madrid bo v Beogradu (18.-20. maj) ciljal na svoj deseti evropski naslov, 19-letni košarkar pa je v tej sezoni ćže bil izbran v prvo peterko evrolige, še drugič pa si je prislužil tudi naziv vzhajajoče zvezde. V sezoni je v povprečju zbral 16.1 točke, 4.8 skoka in 4.4 asistence v 25:43 odigranih minut. Je tudi kandidat za najkoristnejšega igralca tekmovanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.