Kobejeva vdova zahteva 100 milijonov

Foto: Reuters Vanessa Bryant
Tožbe proti helikopterskemu podjetju.
Oglej si celoten članek

Vanessa Bryant je v helikopterski nesreči, ki je januarja pretresla ljubitelje športa, izgubila moža in hčerko Gianno, v nesreči pa je umrlo še sedem drugih oseb. Kobejeva vdova se je zdaj odločila pravico poiskati na sodišču. Zaradi napak, ki so pripeljale do tragedije, toži podjetje Island Express Helicopters.

Vaneesa za nesrečo krivi pilota, ker ta zaradi slabih vremenskih razmer ni odpovedal poleta. Po zapisih The Blasta želi soproga enega izmed najboljših košarkarjev v zgodovini s tožbo dobiti 100 milijonov dolarjev.

"Kot rezultat smrti Kobeja in Gianne Bryant, Vanessa Bryant išče ekonomsko in neekonomsko odškodnino," je med drugim zapisano v dokumentih, ki so bili podani na sodišču. Tudi družine ostalih umrlih so se odločile za privatne tožbe.

Konec januarja je pilot Zobayan in osmerica potnikov potovala na košarkarski turnir, v gosti megli pa je helikopter trčil v hrib. Pilotovo podjetje Island Express Helicopters ni imelo dovoljenja za polete v slabih vremenskih pogojih. Vzroki in odgovorni za nesrečo so sicer še predmet preiskave.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.