Šport > Košarka
2283 ogledov

Kobejeva vdova zahteva 100 milijonov

Vanessa Bryant Reuters
Tožbe proti helikopterskemu podjetju.

Vanessa Bryant je v helikopterski nesreči, ki je januarja pretresla ljubitelje športa, izgubila moža in hčerko Gianno, v nesreči pa je umrlo še sedem drugih oseb. Kobejeva vdova se je zdaj odločila pravico poiskati na sodišču. Zaradi napak, ki so pripeljale do tragedije, toži podjetje Island Express Helicopters.

Vaneesa za nesrečo krivi pilota, ker ta zaradi slabih vremenskih razmer ni odpovedal poleta. Po zapisih The Blasta želi soproga enega izmed najboljših košarkarjev v zgodovini s tožbo dobiti 100 milijonov dolarjev.

"Kot rezultat smrti Kobeja in Gianne Bryant, Vanessa Bryant išče ekonomsko in neekonomsko odškodnino," je med drugim zapisano v dokumentih, ki so bili podani na sodišču. Tudi družine ostalih umrlih so se odločile za privatne tožbe.

Konec januarja je pilot Zobayan in osmerica potnikov potovala na košarkarski turnir, v gosti megli pa je helikopter trčil v hrib. Pilotovo podjetje Island Express Helicopters ni imelo dovoljenja za polete v slabih vremenskih pogojih. Vzroki in odgovorni za nesrečo so sicer še predmet preiskave.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice