Kolesar Ineosa nakazal, da bo velik tekmec Slovencema tudi na Touru

Foto: Epa
Foto: Epa
V Romandiji zmagoslavje Ineosa.
Oglej si celoten članek

Kolesarska dirka po Romandiji se je iztekla tako, kot se je v prologu začela; z zmagoslavjem tekmovalcev britanske ekipe Ineos-Grenadiers. S tretjim mestom v zadnji etapi, 16.19 kilometra dolgem kronometru, se je skupne zmage veselil Britanec Geraint Thomas.

Nekdanji zmagovalec Toura, tega je osvojil leta 2018, je tako nakazal, da je v tej sezoni znova močan tudi v vožnji na čas, na dirki po Franciji, kjer naj bi zelo vidni vlogi igrala tudi lani najboljša Tadej Pogačar in Primož Roglič, bosta sicer na sporedu dva kronometra.

Na tokratni preizkušnji v Švici je imel Valižan na koncu 28 sekund pred moštvenim kolegom Avstralcem Richiejem Portom, lani tretjim na dirki po Franciji, 38 sekund pa je zaostal Italijan Fausto Masnada (Deceuninck - Quick Step).

Video Zmagovalec Toura v boju za etapo padel 50 metrov pred ciljem Video Kar nekaj grdih padcev, na tleh tudi vodilni mož dirke

V kronometru je bil najhitrejši Francoz Remi Cavagna, šest sekund je zaostal Švicar Stefan Bissegger, zaostanek Thomasa pa je znašal 17 sekund. Porte je bil peti, spet pa je bil slabši od pričakovanj svetovni prvak v tej disciplini, Italijan Filippo Ganna, zasedel je deseto mesto.

Slabši od pričakovanj je bil tudi edini slovenski predstavnik Jan Tratnik, ki je z zaostankom 55 sekund zasedel 19. mesto. Skupno je dirko končal na 79. mestu (+45:01).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.