Šport
10801 ogledov

Kar nekaj grdih padcev, na tleh tudi vodilni mož dirke

Marc Soler Epa
Tretja etapa dirke po Romandiji ni bila prijazna do tekmovalcev.

Marc Soler je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Romandiji. Kolesar Movistara si je zmago v razgibani deževni etapi zagotovil v zadnjih desetih kilometrih, potem ko je v ubežni skupini napadel na spustu po zadnjem vzponu. Na cilju je imel 22 sekund prednosti pred najbližjimi zasledovalci, kar je bilo tudi dovolj, da je prevzel skupno vodstvo.

V sprintu zasledovalne skupine je bil najhitrejši Danec Magnus Cort, tretje mesto je zasedel Slovak Peter Sagan, četrto pa Italijan Sonny Colbrelli.

Etapo so zaznamovali številni padci. Potem ko je že kazalo, da je največji favorit za etapno zmago švicarski specialist za vožnjo na časStefan Küng, se je ta znašel na tleh, trdoto švicarskih cest pa je občutil tudi do etape vodilni v skupnem seštevku Avstralec Rohan Dennis, ki je v cilj prišel v drugi zasledovalni skupini, zaostal je minuto in 21 sekund.

V skupnem seštevku ima zdaj Soler 14 sekund prednosti pred Britancem Geraintom Thomasom, enak zaostanek kot Thomas imata tudi njegov moštveni kolegi pri ekipi Ineosa Avstralec Richie Porte in Colbrelli.

Edini slovenski predstavnik Jan Tratnik je na cilj prišel v zadnji skupini, ki je zaostala dobrih 19 minut.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice