Šport
17920 ogledov

Zmagovalec Toura v boju za etapo padel 50 metrov pred ciljem

Geraint Thomas Epa
Na dirki po Romandiji se je zmage veselil Kanadčan Michael Woods.

Kanadčan Michael Woods (Israel Stuart Up) je zmagovalec 161 km dolge kraljevske etape kolesarske dirke po Romandiji od Siona do gorskega cilja v Thyonu na več kot 2000 m nadmorske višine. V težkih deževnih razmerah je v finišu Kanadčan dobil dvoboj z Britancem Geraintom Thomasom.

V dramatičnem finalu je Thomas (Ineos Grenadiers) padel vsega kakšnih 50 metrov pred ciljem, ko je začenjal sprint, a mu je zdrsnilo na mokri cesti. Padec je izkoristil tudi Avstralec Ben O'Connor (AG2R), Thomas pa je bil na koncu tretji.

"Zaradi mrazu sem bil povsem brez občutka v rokah. Poskušal sem zamenjati prestavo, a pri tem izgubil oporo na krmilu. Ah... To je res frustrirajoče. Tudi, če bi obdržal tisto prestavo, bi končal vsaj kot drugi. Takšen padec... Po tako težkem dnevu na koncu izgubiti na takšen način... Res sem jezen. Zdaj resnično potrebujem toplo prho, da se čustveno umirim," je takoj po prihodu v cilj dejal Thomas in dodal, da fizično ne čuti posledic padca.

Kasneje je vse skupaj potrdil še na twitterju.

V skupnem seštevku ima Woods, tretji s SP 2018, zdaj 11 sekund prednosti pred Thomasom. A Britanec, nekdanji zmagovalec francoskega Toura, ostaja favorit za zmago na 74. kolesarski dirki po Romandiji. Dirko bo v nedeljo namreč odločil 16-kilometrski kronometer, kjer je vsaj na papirju veliki favorit Valižan.

Stefan Küng Video Šport Kar nekaj grdih padcev, na tleh tudi vodilni mož dirke

Doslej vodilni Španec Marc Soler (Movistar) je v etapi osvojil deveto mesto in v skupnem seštevku zdrsnil na četrto z zaostankom 33 sekund. O'Connor na tretjem mestu zaostaja 21 sekund.

Edini Slovenec Jan Tratnik je danes zasedel 72. mesto, v skupnem seštevku pa je 83.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice