Kolesarje po etapi odpeljali, tudi največji asi v negotovosti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po deveti etapi je kolesarsko karavano čakal še en opravek.
Oglej si celoten članek

Utrujeni kolesarji so po napornem prvem tednu dirke po Franciji le dočakali prvi prosti dan, med te uradno ne sodi selitev iz Danske v Francijo. A dan odmora bi lahko komu iz karavane prinesel slabe novice. Po nedeljski etapi so namreč vsi udeleženci dirke morali opraviti test na koronavirus. 

"Po cilju etape je moralo vseh 165 kolesarjev na Covid test, odpeljali so jih z avtobusi," je na twitterju zapisal novinar Cycling Weeklyja Adam Becket.

V čakanju na rezultate, ki bodo objavljeni danes, so tako v negotovosti tudi največji asi, ki jim lahko pozitiven test odvzame doslej prigarano izhodišče. 

V zadnjih dneh so se sicer dirko že morali zapustiti trije kolesarji. Pred nedeljsko deveto etapo domači adut Guillaume Martin (Cofidis), dan prej pa tudi Geoffrey Bouchard (AG2R Citroën) in Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirates). Še zlasti odhod Norvežana je zaskrbel navijače Tadeja Pogačarja, ki se v drugi teden francoske pentlje podaja z rumeno majico.

Konec upov Šok! Tudi eden najboljših kolesarjev zaradi covida-19 zapušča Tour

"Ko vidiš, da nekateri ne startajo etape, tako kot se je zgodilo v soboto in danes, se marsikdo v karavani prestraši," je vzdušje med kolesarji za Cycling Weekly po nedeljski etapi sicer povzel Connor Swift iz moštva Arkéa-Samsic.

"Covid ni tekmec. Je le virus, ki lahko vpliva na stvari in pokvari dirko," pa je nevidnem 'sovražniku' menil dvakratni zmagovalec Toura Pogačar. 

Brez tveganja Tako sta se pred etapo srečala Tadej in Urška

Belgijski časopis HLN poroča, da so znani rezultati testiranja za ekipi UAE Emirates in Jumbo Visma. V obeh ekipah niso potrdili nobene okužbe, tako da nadaljujejo s tekmovanjem kot načrtovano. Negativne rezultate testiranja so dobili tudi v ekipah AG2R Citroën, Alpecin Deceuninck, Intermarché Wanty Gobert, Lotto Soudal, Jumbo Visma, Trek Segafredo in Quick Step Alpha-Vinyl.

Pri Mednarodni kolesarski zvezi so sicer pred Tourom spremenili pravilo, da mora posamezna ekipa zapustiti tekmovanje, če sta dva kolesarja moštva pozitivna na koronavirus. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:26 11. Julij 2022.

    Haha. In pol jih nalozijo na avtobuse.da se ja okuzijo z b5.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.