Šport > Kolesarstvo
7966 ogledov

Tako sta se pred etapo srečala Tadej in Urška

Tadej Pogačar Profimedia
Tudi stik z bližnjimi je zdaj drugačen.

Dirko po Franciji je zaradi pozitivnega testa na koronavirus pred začetkom in med prvimi etapami zapustilo že kar nekaj kolesarjev, pred deveto etapo na primer tudi domači adut Guillaume Martin (Cofidis), ki je bil lani celo najvišje uvrščeni Francoz v skupni razvrstitvi, zasedel je osmo mesto.

Težave so imeli tudi pri moštvu nosilca rumene majice, Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je tako ostal brez enega od pomočnikov, predčasno je nastop na francoski pentlji zaključil Norvežan Vegard Stake Laengen. 

Pogačar je razumljivo izrazil skrb zaradi morebitne okužbe s covidom-19, ki bi mu lahko preprečila pot do tretje skupne zmage na Touru. Kot glavni vir nevarnosti vidi predvsem bližino navijačev na dirki. "Vsak dan ljudje na vzponih kričijo nate, kar mi je všeč. Ampak to poveča verjetnost okužbe z virusi," je menil vodilni mož na dirki.

Pogačar upa, da se je tudi Norvežan okužil pri stiku z navijači. "Upam, da je to to in da bomo varni do konca dirke," je dejal 23-letni zvezdnik. "Covid ni tekmec. Je le virus, ki lahko vpliva na stvari in pokvari dirko," je še dejal Pogi.

V boju za rumeno majico je vsako tveganje seveda odveč, zato so tudi stiki kolesarjev ekipe UAE z bližnjimi zdaj precej drugačni. Pred deveto etapo je tako svojega izbranca pozdravila tudi odlična slovenska kolesarka Urška Žigart, članica avstralske ekipe BikeExchange–Jayco, ob tem pa sta z zaročencem vseskozi nosila masko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice