Šport > Kolesarstvo
4551 ogledov

Šok! Tudi eden najboljših kolesarjev zaradi covida-19 zapušča Tour

Guillaume Martin Profimedia
S Toura se zaradi koronske okužbe poslavlja tudi domači favorit Guillaume Martin.

Francoski kolesar Guillaume Martin (Cofidis) je moral zaradi pozitivnega testa na covid-19 danes predčasno končati dirko po Franciji. V njegovi ekipi so sporočili novico o odstopu pred startom današnje 9. etape v Aiglu.

Martin se je zelo dobro držal v skupnem seštevku, v katerem je z zaostankom treh minut in dveh sekund zasedal 14. mesto, vsekakor pa je računal, da bi se po alpskih etapah še nekoliko povzpel po lestvici.

Guillaume Martin | Avtor: Epa Epa

Martin se je sicer v zadnjih letih izkazal za enega najboljših francoskih kolesarjev, potem ko je v zadnjih treh letih Dirko po Franciji vsakič končal znotraj prve dvanajsterice, še posebej pa je blestel v lanski sezoni.

Najboljši Francoz z lanskega Toura, katerega je končal celo na osmem mestu, je tako še tretji kolesar, ki je moral letošnjo francosko pentljo zapustiti zaradi koronske okužbe. Obenem pa je prekinil svojo neverjetno serijo, saj je letošnja Dirka po Franciji šele prva dirka po februarju 2018, ki je ni uspel dokončati.

Pred njim sta se sicer zaradi koronavirusa v soboto z dirke poslovila tudi Francoz Geoffrey Bouchard (AG2R Citroen) in Norvežan Vegard Stake Laengen, klubski sotekmovalec trenutno vodilnega Slovenca Tadeja Pogačarja pri moštvu UAE Emirates.

Dirko je pred startom devete etape zapustil tudi odlični portugalski kolesar ekipe EF Education-Easy Post Roben Guerreiro, a njegov odstop naj ne bi bil povezan s koronavirusom, temveč neko drugo boleznijo.

Portugalec bi sicer moral v gorah predstavljati izjemno močnega zaveznika svojima kapetanoma Neilsonu Powlessu in Rigobertu Uranu, prav tako pa je računal na kakšno etapno zmago, kot mu je pred dvema letoma uspela na Giru.

Lance Armstrong "Uničilo bi me!" Šport Lance Armstrong ne more razumeti Pogačarjeve poteze: "To je norost!" Thibaut Pinot Ljubljenec občinstva Šport Najbolj bizarna nesreča Toura: s torbo z okrepčili sklatil domačega zvezdnika Primož Roglič Tudi med Tourom Šport Kakšen norec! Končno razkrito, kaj Primož počne vsako jutro ob šestih
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice