Šport > Kolesarstvo
160917 ogledov

Primož potrdil to, česar smo se vsi bali

Primož Roglič Youtube
Primož Roglič je sicer po grozljivi nesreči končal prvo gorsko etapo na odličnem tretjem mestu, a kot je kasneje priznal, v hudih mukah ter ob strašni bolečini.

Potem ko je na z granitnimi kockami začinjeni peti etapi letošnje Dirke po Franciji slovenski šampion Primož Roglič utrpel grozljivo nesrečo, po kateri si je moral kar sam naravnati ramo, je nato na prvi pravi gorski etapi v petek prikazal pravo herojsko vožnjo.

Kljub dogodkom prejšnjih dni je Roglič blestel med vzponom na La Planche des Belles Filles ter na koncu zasedel tretje mesto, oziroma prvo med preostalimi, če zaenkrat Tadeja Pogačarja in Jonasa Vingegaarda uvrščamo v posebno kategorijo najmočnejših dveh kolesarjev dirke.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Čeprav je zaradi neumnosti Jumbo-Visme na peti etapi izgubil skorajda dve minuti, je že v petek dokazal, da bi z nekoliko več sreče zagotovo bil najtežji rival svojemu mlademu rojaku, saj je kljub vsem bolečinam na brutalnem vzponu zaostal vsega 12 sekund za zmagovalcem Pogačarjem.

Za trenutek se je celo zazdelo, da sta tudi padec in poškodba iz pete etape že del preteklosti, ko je pustil zvezdnike, kot so Geraint Thomas, Adam Yates, David Gaudu, Romain Bardet, Enric Mas in Nairo Quintana daleč za seboj.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

A tudi če se nam je za kratek trenutek zdelo, da je temu morda res tako, nam je kmalu postalo jasno, kako smo se motili. Ko je stopil pred novinarje, je bilo namreč vsem zelo jasno, da trpi hude muke in da je v resnih bolečinah.

"Med sedečim položajem je vsak obrat pedal tak, kot da bi mi porinili nož v hrbet. Zdaj je moj glavni cilj se zgolj prebiti skozi naslednje etape ter upati, da si opomorem," je povedal novinarjem po koncu svoje herojske predstave, s katero je znova dokazal, za kakšnega borca gre.

Svoj načrt je nato uresničil tudi na deveti etapi s ciljem v Lozani. Ves čas se je vozil nekje v sredini skupine najmočnejših kolesarjev, ki se je na zadnjem vzponu udarila za zmago. Tako se ni preveč izpostavljal ter je zgolj varčeval z močmi, obenem pa ni izgubil časa v skupnem seštevku, v katerem še vedno zaseda 13. mesto.

A časa za pravi počitek več ne bo veliko, saj nas že v nedeljo čaka naslednja gorska etapa, prav tako pa bo pestra tudi prva polovica naslednjega tedna, ko nas po ponedeljkovem dnevu počitka in razgibani torkovi trasi v sredo in četrtek čakata še dve brutalni alpski etapi. Upamo, da tudi s čim bolje pripravljenim Primožem.

Tadej Pogačar Kamere ujele vse Šport Veliki nesporazum v ekipi UAE-ja, Majka se je celo opravičeval Tadeju UAE Team Emirates Tour Šport Zaskrbljujoča vest iz Pogijeve ekipe Tadej Pogačar Vztraja pri svojem Šport Legenda: "Kar se mene tiče, je Tour odločen, razen če ..." Tadej Pogačar Kakšen človek! Šport Tadej Pogačar je etapo dobil v posebnih čevljih Primož Roglič Znova zamočili Šport Odlični Slovenec ima dovolj: "Škoda, da ni Primož zamenjal ekipe!"
Komentarjev 7
  • ilija 17:20 11.julij 2022.

    MA to je kar nekaj škoda denarja za te prenose na nacionalki ko lahko vsak gleda na euro športu za basket so pa spluvali KZS zakaj je prodala prenose športklub ja za to kar je treba več milijonov dolarjev plačati ...prikaži več zavarovanje za Dragiča in Dončiča kjer nba igralci imajo take pogodbe nemorejo kar tako igrat basket kamor koli želijo.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:24 10.julij 2022.

    Kako zelo bi Rogliču privoščila zmago na Tour-u in tako zelo mi ga je žal. To da ima ravno na omenjnih tekmah tako smolo je sigurno usoda.

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 08:07 10.julij 2022.

    Zgleda da tu ni sodnikov ki odločajo ,da zaradi poškodb ne bi smel nadaljevat.Najboljš da tudi pri boksu ga ne bi bilo in bi ga lahko do smrti prebutal

Sorodne novice