Šport > Kolesarstvo
24646 ogledov

Gledalec v objektiv ujel Rogličev padec, ne izgleda dobro

Primož Roglič Epa
Primož Roglič je v peti etapi utrpel velik udarec v boju za skupno zmago na dirki po Franciji.

Kaotična peta etapa dirke po Franciji, katere posebnost je bilo skoraj 20 km tlakovanih odsekov, se je z vidika adutov za končno zmago najbolje razpletla za Tadeja Pogačarja (Team UAE Emirates).

Dvakratni branilec naslova je pridobil 13 sekund v primerjavi z večino favoritov, precej več časa pa je izgubil njegov rojak Primož Roglič, ki je zaradi padca približno 30 km pred ciljem nazadoval na 44. mesto skupne razvrstitve  (+2:36).

Tadej Pogačar Kaos tlakovcev Šport Napadalnemu Pogačarju uspel veliki met, neverjetna smola za Rogliča

Za Rogliča je bila tokrat usodna zaščitna bala sena, ki jo je na cesto nenamerno porinil motorist. Številni kolesarji so se nepričakovani oviri uspeli izogniti, medtem ko je 32-letni Kisovčan silovito treščil ob asfalt in si pri tem izpahnil ramo.

 | Avtor: Twitter Twitter

V nadaljevanju je s pomočjo moštvenih kolegov poskušal nadoknaditi zamujeno, a je v cilj prispel skoraj tri minute za zmagovalcem etape oziroma dobri dve za Pogačarjem.

Wout Van Aert Živčna vojna Šport Velika drama na Touru: rumena majica na tleh, nato še incident z avtomobilom

Padec velikega osmoljenca sredine etape je v objekitv ujel eden izmed gledalcev ob cestišču, s fotografij pa je lepo razvidno, kako silovit je bil Rogličev pristanek, v katerem je utrpel nadvse neprijetno poškodbo rame.

Kolesarje na 109. dirki po Franciji danes čaka najdaljša etapa letošnje izdaje od Bincha do Longwyja (219,9 km). Razgibana etapa po Belgiji in Franciji utegne biti zelo zahtevna za nadzirati v glavnini, obenem pa lahko ponudi tudi manjše razlike v boju za skupno zmago.

Danes bi utegnilo priti do določenih premikov med najboljšimi, saj bo na vrsti zahtevna etapa s številnimi kratkimi in strmimi vzponi. Zanimivih utegne biti predvsem zadnjih 20 km s tremi krajšimi klanci, tudi zaključnim 1,6 km dolgim vzponom na Religieuses (5,8 %).

Etapa se bo začela ob 12.15, najboljše pa v cilju organizatorji pričakujejo okoli 17.30. 

Primož Roglič Grozljivka Šport Roglič kar ob cesti naravnal izpahnjeno ramo
 
Komentarjev 5
 • Avatar Marjan Ješovnik
  Marjan Ješovnik 13:15 07.julij 2022.

  Butastim Francoskim gledalcem pa niti na misel ni prišlo ,da bi balo potegnili s ceste.

 • jakec1575 12:55 07.julij 2022.

  Kmalu bo reklo:ni toura brez padca rogle

 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 09:31 07.julij 2022.

  Tak talent, taka vztrajnost, pa toliko ene smole. Tako mi je žal Rogliča!!!