Šport > Kolesarstvo
20198 ogledov

Velika drama na Touru: rumena majica na tleh, nato še incident z avtomobilom

Wout Van Aert Print Screen
Dvojna drama vodilnega kolesarja na dirki po Franciji Wouta van Aerta (Jumbo-Visma).

Wout van Aert (Jumbo-Visma), moštveni kolega Primoža Rogliča in imetnik rumene majice, je imel obilico smole v zahtevni peti etapi dirke po Franciji od Lilla do Arenberg Porte du Hainauta (157 km).

roglič pogačar Po Franciji Šport Za favorite Toura danes živčna vojna, marsikaj gre lahko narobe

Sedemindvajsetletni Belgijec je 98 kilometrov pred ciljem pristal na tleh, potem ko se je zapletel z moštvenim kolegom Stevenom Kruijswijkom. Čeprav padec ni bil nedolžen, se je Van Aert dokaj hitro zavihtel na rezervno kolo in nadaljeval z vožnjo.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Kmalu zatem je navijačem Jumbo-Visme znova zastal dih. Le nekaj kilometrov kasneje je namreč Van Aert za las preprečil tragedijo, ko se je s hitro in spretno reakcijo izognil spremljevalnemu vozilu ekipe Team DSM, potem ko je voznik omenjenega avtomobila nenadoma zavrl.

Ob upočasnjenem tempu glavnine se je Van Aert ob pomoči Kruijswijka uspel spet priključiti pelotonu.

Kolesarji so danes opravili z zelo zahtevno preizkušnjo s kar 11 odseki tlakovcev v skupni dolžini nekaj več kot 19 km. Večino teh so morali premagati v zadnjih 60 km etape.

Tadej Pogačar Kaos tlakovcev Šport Napadalnemu Pogačarju uspel veliki met, neverjetna smola za Rogliča
 
Komentarjev 1
  • rd2dmk2 20:01 06.julij 2022.

    kako je dejal eden od voznikov formule 1 nič nam ne smete znižat plače. mi reskiramo življenja.. hahahaha. naj gre en dan na kolo bo gotel miljarde ne miljone posranc važen šoferski. ampak tile tukaj so pa res kreteni. tile ...prikaži več spremljevalci so debili. bi bilo jih treba pošteno prebutat. pobijajo ljudi kot za stavo.