Šport > Kolesarstvo
695 ogledov

Za favorite Toura danes živčna vojna, marsikaj gre lahko narobe

roglič pogačar Epa
V današnji etapi lahko pride do precejšnjih razlik.

Peta etapa letošnje kolesarske dirke po Franciji velja za eno najbolj nestrpno pričakovanih, a hkrati živčnih za kolesarje v boju za skupno zmago. Na trasi od Lilla do Arenberg Porte du Hainauta (157 km), v bližini katerega vsako leto poteka prestižna dirka Pariz-Roubaix, kolesarje čaka skoraj 20 km tlakovanih odsekov.

Dan v sedlu, ki se bo začel ob 14. uri v Lillu in končal tri ure in pol kasneje v Arenbergu, bo zelo zahteven z 11 odseki tlakovcev v skupni dolžini nekaj več kot 19 km. Večino teh bodo morali premagati v zadnjih 60 km etape.

Ti bodo dodobra pretresli tako specialiste za tovrstne dirke kot favorite za skupno zmago. Za nekatere bo to predvsem boj za preživetje, spet drugi pa bi utegnili to izkoristiti v svoj prid.

Jasper Philipsen Vsi so se čudili Šport Komedija: Kolesar na Touru tarča zbadanj, za svojo potezo je našel razlog Wout van Aert Tour Šport Jumbo-Visma pokazala svojo moč, 11 km pred ciljem razbila glavnino

Med boljšimi na tlakovanih odsekih je tudi Tadej Pogačar, ki je letos na dirki po Flandriji in skozi Flandrijo dokazal, da se zelo dobro znajde na kockah.

"Čaka nas klasika. Živčno bo od starta do konca, šlo bo na nož. Sam se bom potrudil po najboljših močeh, upam pa, da ne bo kakšnih večjih zapletov. Zapleti zagotovo bodo, ampak mislim, da sem na tlakovcih kar dober in sem lahko dokaj miren," je dan prej za RTV Slovenija razmišljal Pogačar.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

V skupnem seštevku 23-letnik zaseda tretje mesto, za vodilnim Woutom Van Aertom (Jumbo-Visma) zaostaja 32 sekund. Belgijec bo eden izmed favoritov tudi za današnjo zmago, potem ko je dobil četrto etapo.

Van Aertov moštveni kolega Primož Roglič sicer ni velikokrat dirkal na kockah, a se etape veseli. "V bistvu kot ekipa komaj čakamo na to. Bomo videli, fantje dokazujejo, da so dobro pripravljeni, jutri moramo iti pogumno v etapo," je dejal 32-letni Kisovčan za RTV Slovenija.

Svoje misli je za nacionalno televizijo razkril tudi Matej Mohorič, ki bo eden izmed favoritov za etapno zmago. Letos je bil na Pariz-Roubaixu peti, dolgo pa je bil tudi v boju za prestižno granitno kocko, ki jo dobi zmagovalec omenjene dirke.

"Na koncu četrte etape nisem mogel priti v ospredje in sem izgubil nekaj časa za generalno razvrstitev. Če se pokaže priložnost, mi bo to prišlo še kako prav v peti," je dejal 27-letni Mohorič. Na startu bosta od Slovencev tudi Jan Tratnik in Luka Mezgec.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice