Šport > Kolesarstvo
26300 ogledov

"Primož Roglič mora biti pripravljen izgubiti"

Jumbo-Visma Profimedia
Ali bo moral Primož Roglič žrtvovati svoje šampionske ambicije na dirki po Franciji?

Tako Primož Roglič (Jumbo-Visma) kot njegov moštveni kolega Jonas Vingegaard, ki se oba uvrščata v ožji krog favoritov za skupno zmago na francoski pentlji, morata biti pripravljena na poraz, če želita preprečiti tretje zaporedno slavje Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates). 

Dylan Groenewegen Tour Šport Odločil je fotofiniš, velik udarec za Slovenca in ekipo Bahrain Victorious

Tako je svoje videnje aktualnega razmerja moči na dirki po Franciji v oddaji The Bradley Wiggins Show povzel nekdanji profesionalni kolesar Matt Stephens. Ta namreč meni, da bo morala Jumbo-Visma v trenutkih, ko se bo dirka lomila, izbrati svojega favorita, drugi pa se bo moral zadovoljiti s sekundarno vlogo.

Britanec, ki se v neposredni primerjavi Rogliča in Vingegaarda rahlo nagiba na stran slednjega, je 25-letnega Danca označil za zelo "samozavestnega mladeniča", čigar dinamika z Rogličem bo ključnega pomena za razplet dirke.

Tadej Pogačar Nora rešitev! Šport Grozljivo! Tako malo je Tadeja ločilo od katastrofe, vozil je celo po ograji

"Ko so novinarji Jonasa povprašali glede njegovih možnosti na Touru, je dejal: 'Mislim, da lahko zmagam. Oba lahko zmagava, vendar ne vem, kdo je vodja'. Ni rekel, da bo delal za Rogliča. To bo še zelo zanimivo, saj po mojem mnenju nihče ni zmožen sam premagati Pogačarja."

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ekipa bo morala ravnati preudarno. Potrebujejo dve vodji, kjer je eden pripravljen izgubiti. Samo tako jim lahko uspe," je prepričan Stephens.

Bahrain Victorious Nova razkritja Šport V Sloveniji zasegli 479 kapsul sumljive vsebine

Po mnenju Bradleyja Wigginsa je razlika med Rogličem in Vingegaardom zanemarljiva, čeprav meni, da ima Danec za odtenek boljše predispozicije.

"Mislim, da se nam obeta prava bitka med njima. To, da gre za člana iste ekipe, bodo morali uporabiti proti Pogačarju. Vingegaard ima po mojem malo več možnosti kot Roglič. Pričakujem, da bo Vingegard močnejši v gorah in edini, ki bo na vzponih lahko sledil Pogačarju," je povedal Wiggins.

"Če kdo lahko prepreči zmago Pogačarja, je to Jumbo-Visma. Roglič je zelo spoštovan vodja. Kolikor vem, ima dobre odnose z vsemi moštvenimi kolegi," je razpoloženje v nizozemskem moštvu še ocenil petkratni olimpijski prvak.

Primož Roglič Strokovnjak Šport "Pogačar je rojen kolesar, medtem ko ima Roglič ..."
 
Komentarjev 2
  • Avatar pantani
    pantani 14:40 04.julij 2022.

    Edini, ki lahko premaga Pogačarja,je Roglič!!!

Sorodne novice