Šport > Kolesarstvo
6881 ogledov

Kazen za nosilca rumene majice, enaka usoda tudi za Tadejevega pomočnika

Wout van Aert Profimedia
Wout van Aert bi v primeru vnovične kazni celo izgubil rumeno majico, saj mu grozi minutni pribitek.

Kolesarski zvezdnik Jumbo-Visme Wout van Aert si je prislužil kazen, potem ko je na tretji etapi Dirke po Franciji odmetaval smeti na za to neprimernem območju. V primeru ponovitve prekrška bi tako celo izgubil rumeno majico vodilnega, saj bi sledila kazen pribitka ene minute.

Van Aert si je namreč za prvi prekršek odmetavanja smeti na za to nedoločenem območju prislužil kazen 500 švicarskih frankov, potem ko je bil nepreviden na zadnji danski etapi od Vejleja do Sonderborga, kjer je na koncu končal na drugem mestu, za zmagovalcem Dylanom Groenewegnom.

Wout van Aert | Avtor: Profimedia Profimedia

Seveda omenjena denarna kazen ne bo predstavljala nobenih skrbi za kolesarja, ki si je zgolj z drugim mestom na etapi ter še enim dnem v rumeni in zeleni majici na omenjeni etapi z nagradami prislužil kar nekajkrat višji znesek, toda kazen v primeru ponovitve prekrška bi bila dosti bolj ostra.

Z vsako ponovitvijo prekrška se kazen namreč dvigne, tako da bi v primeru nove kršitve van Aert moral odšteti 1.000 švicarskih frankov, obenem pa bi mu v skupni razvrstitvi dodali minuto časovnega pribitka. V primeru še tretje kršitve pa je zagrožena celo diskvalifikacija z dirke!

Seveda se minutni pribitek na dolgi rok van Aertu ne bi preveč poznal, saj nima ambicij v skupnem seštevku, a vseeno pri Jumbo-Vismi ne skrivajo, da bi si rumeno majico na ramenih van Aerta želeli zadržati čim dlje, preden bi jo recimo predali kateremu izmed svojih drugih dveh kapetanov, Primožu Rogliču ali Jonasu Vingegaardu. Na začetnih etapah jim namreč rumena majica ne predstavlja dodatnega bremena, saj tempo na čelu glavnine narekujejo tudi številne druge ekipe, ki računajo na etapne zmage svojih sprinterjev.

Wout van Aert | Avtor: Profimedia Profimedia

Van Aert sicer ni bil edini kolesar, ki si je zaradi odmetavnja smeti prislužil kazen na omenjeni etapi. Enaka usoda je doletela tudi moštvenega kolega našega Tadeja Pogačarja, Španca Marca Solerja (UAE Team Emirates), Lennarda Kämno (Bora-Hansgrohe), Mikkela Honoréja (QuickStep-AlphaVinyl) in Silvana Dillierja (Alpecin-Fenix). Vsem je bila podeljena kazen 500 švicarskih frankov, odzvelo pa se jim je tudi 25 točk na Ucijevi lestvici za najboljše kolesarje.

Quinn Simmons iz vrst Trek-Segafreda pa si je prislužil kazen, ker je vozil izven začrtane proge tretje etape. Poleg kazni 500 švicarskih frankov in odbitka 25 točk na Ucijevi lestvici je dobil tudi 20 sekund pribitka v skupnem seštevku, obenem pa so mu odvzeli 40 točk v tekmovanju za zeleno majico najboljšega po točkah ter eno točko v razvrstitvi za pikčasto majico najboljšega na gorskih ciljih.

roglič pogačar 4. etapa Toura Šport Pogačarju in Rogliču preti ta velika nevarnost, priložnost za tretjega Slovenca? Tadej Pogačar Nova realnost Šport "Primož Roglič mora biti pripravljen izgubiti" Tadej Pogačar Nora rešitev! Šport Grozljivo! Tako malo je Tadeja ločilo od katastrofe, vozil je celo po ograji
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice