Šport > Kolesarstvo
1164 ogledov

Takole je v videospotu nastopil prvi kolesar sveta

Tadej Pogačar youtube
Tadej Pogačar sodeloval v glasbenem videu.

Dvakratni zmagovalec Toura in prvi kolesar svetovne lestvice je pokazal še enega od svojih talentov, Tadej Pogačar je tako nastopil v glasbenem videu. Zanj je poskrbela skupina Nizozemcev, ki je zbrana okoli od letošnjega leta spet profesionalnega kolesarja Basa Tieteme. 

Pesem v nizozemščini nosi naslov Wielehart, kar v slovenščino lahko prevedemo kot Kolesarsko srce, kot izvajalec pa je naveden tudi Pogačar. Pod videom je namreč zapisano Tour de Tietema ft. Tadej Pogačar. Slednji se v videospotu pojavi po dobrih dveh minutah.

Tietema je v mladosti treniral nogomet, nato pa presedlal v kolesarstvo, kjer je bil dokaj uspešen mladinec. Svojo kariero je prekinil leta 2019 zaradi kožnih alergij in pomanjkanja motivacije. S prijateljema je nato ustanovil youtube kanal Tour de Tietema, ki je večinoma posvečen kolesarstvu.

Maja 2022 je imel kanal več kot 133.000 naročnikov, med uspešnejše 'izdelke' pa je sodila tudi pesem, ki so jo fantje posvetili Primožu Rogliču.

Leta 2021 je ekipa kanala sicer ustanovila amaterski kolesarski klub Tour de Tietema Cycling Team, ki je nastopal na lokalnih dirkah. A ob tem si je Tietema znova zaželel resnejšega dirkanja, profesionalno pogodbo pa je sklenil z moštvom Bingoal Pauwels Sauces WB. 

Na plačilnem seznamu omenjene belgijske ekipe je od februarja letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice