Šport > Kolesarstvo
4751 ogledov

Velikega kolesarskega zvezdnika zbil avtomobil

Alejandro Valverde Epa
Nekdanji zmagovalec dirke po Španiji je trenutno v bolnišnici.

Španskega kolesarskega zvezdnika Alejandra Valverdeja je na treningu v domovini zadel avto, so potrdili iz njegove ekipe Movistar. V prometni nesreči 42-letnik ni utrpel hujših poškodb, vseeno pa bo ostal v bolnišnici na opazovanju.

Iz moštva so v kratki izjavi na družbenih omrežjih dodali, da Valverde nima zlomljenih kosti ali hujših poškodb. Če bo po 24 urah dobil zeleno luč zdravnikov, bo lahko zapustil bolnišnico, so še zapisali na Twitterju.

Dvainštiridesetletnik iz Murcie je z nekaterimi moštvenimi kolegi treniral v bližini Alcantarille, ko je trojico zadel osebni avtomobil, katerega voznik je nato zbežal z mesta nesreče, o podrobnostih nesreče poroča Opinion de Murcia.

Španec se te dni v domovini pripravlja na enodnevno klasiko San Sebastian ter na zadnji nastop na tritedenski dirki, saj bo pred koncem kariere, končal jo bo po koncu sezone, nastopil še na dirki po Španiji.

Trenutno še ni jasno, ali bo zmagovalca 133 dirk v poklicni karieri nesreča oddaljila od nastopa na obeh domačih dirkah, ki bosta na sporedu 30. julija in od 19. avgusta naprej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.