Šport > Kolesarstvo
6251 ogledov

Legenda: "Kar se mene tiče, je Tour odločen, razen če ..."

Tadej Pogačar Profimedia
Nekdanji zmagovalec dirke po Franciji Bradley Wiggins vztraja pri svoji oceni, da je razen v primeru nepredvidljivih okoliščin, kot so nesreče, poškodbe ali okužba s covidom-19, zmagovalec Toura že odločen.

Nekdanji vrhunski kolesar Bradley Wiggins je že med šesto etapo 109. izvedbe dirke po Franciji oznanjal zmago Tadeja Pogačarja, njegovo prepričanje pa se je še okrepilo, potem ko je vodilni kolesar na dirki v razburljivem zaključku sedme etape strl velikega tekmeca Jonasa Vingegaarda (Jumbo-Visma).

Tadej Pogačar Kakšen človek! Šport Tadej Pogačar je etapo dobil v posebnih čevljih

Po mnenju Wigginsa, danes strokovnega komentatorja televizijske mreže Eurosport, lahko Pogačarjevo končno zmagoslavje preprečijo samo še nepredvidljive okoliščine, medtem ko tekmecem v primeru, da bo preostanek Toura minil brez kakšnih nevšečnosti, ne pripisuje prav nobenih možnosti za končni uspeh.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Za nami je teden dirke in prepričan sem, da je nastopil Tadejev trenutek," je dejal Wiggins. "Kar se mene tiče, je Tour končan, razen če pride do nesreče. Tukaj se ne pogovarjamo o Miki Miški, on je Tadej Pogačar. Kadar takole napovem, me vedno opozarjajo, da tega ne bi smel govoriti, ker s tem lahko zmanjšamo zanimanje ljudi. Razumem takšno stališče, vendar kot sem že dejal, je Tour odločen, saj je Tadej v neposrednem dvoboju z največjimi tekmeci, Primožem Rogličem in Geraintom Thomasom, dokazal, da je najmočnejši."

Primož Roglič Znova zamočili Šport Odlični Slovenec ima dovolj: "Škoda, da ni Primož zamenjal ekipe!"

"Če ne bo prišlo do nesreče, poškodbe ali okužbe s covidom, potem res ne moremo pričakovati Tadejevega fizičnega zloma, saj se kaj takšnega ni še nikoli zgodilo," je zaupanje v končno zmago slovenskega asa zelo jasno in neposredno izrazil Britanec.

Pogačar ima po sedmih etapah res odlično izhodišče, vendar pa ga od tretje zaporedne lovorike loči še kar nekaj zahtevnih preizkušenj. Na to je v luči Wiggisnove napovedi opozoril nekdanji britanski kolesar Matt Stephens.

"Nisem tako prepričan o tem. Doslej ga (Pogačarja, op. a.) še nismo videli v situaciji, ko bi ga nek tekmec deklasiral in bi se znašel v težkem položaju. Ne verjamem, da lahko nekdo celotno kariero odpelje brez enega slabega dneva," je dejal Stephens.

Tadej Pogačar Dirka po Franciji Šport Nov spopad favoritov ali mirnejši dan za Pogačarja?

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.