Šport > Kolesarstvo
16829 ogledov

Roglič in Jumbo-Visma pod plazom ostrih kritik

Primož Roglič Profimedia
Ekipa zasavskega asa je ubrala za mnoge nerazumljivo taktiko.

Četrtkova šesta etapa dirke po Franciji se je končala s slavjem Tadeja Pogačarja, ta je oblekel tudi rumeno majico za vodilnega na dirki.

Pogačar je "slekel" Wouta van Aerta, klubskega kolega Primoža Rogliča pri ekipi Jumbo-Visma. Van Aert je v šesti etapi poskusil s samostojnim pobegom, ki je bil obsojen na propad. Takšna taktika je, v luči boja za skupno zmago, mnoge pustila zbegane.

Tadej Pogačar Kocka že padla? Šport Bivši zmagovalec: "Zame je letošnji Tour končan!"

Še enega vala kritik je bilo nizozemsko moštvo deležno iz drugega razloga. Malce več kot deset kilometrov pred ciljem v Longwyju je padlo nekaj tekmovalcev, med njimi Aleksander Vlasov iz ekipe Bora-Hansgrohe. Njegov nemški kolega Maximilian Schachmann je krivdo naprtil Jumbo-Vismi in Rogliču.

"Jumbo-Visma bi morala voziti normalno. Roglič je še enkrat zakrivil padec. Vse do zadnjega centimetra vozijo kot norci. Tega jim ne bi smeli dovoliti, to je nevarno za vse," je Schachmann dejal za nemške medije.

"Če ni prostora, pač ni prostora. Včasih se moraš sprijazniti s tem, da pač ne boš prišel v ospredje," je še dodal 28-letni kolesar.

Karavana dirke po Franciji se bo v sedmi etapi podala v Vogeze in se spopadla s klancem, ki je leta 2020 odločil zmagovalca Toura. Takrat je svojo prvo zmago slavil Pogačar, ki je v predzadnji etapi v kronometru na Planche des Belles Filles ugnal Rogliča.

Komentarjev 2
  • Avatar luckyss
    luckyss 16:09 08.julij 2022.

    A sedaj je pa Rogla kriv, če mu je motorist zbil tisto balo pred kolo ?!

  • Avatar Marjan Ješovnik
    Marjan Ješovnik 14:04 08.julij 2022.

    Obvezno vse štiri utripalke in Nemce spustiti naprej.

Sorodne novice