Šport > Kolesarstvo
48584 ogledov

Bivši zmagovalec: "Zame je letošnji Tour končan!"

Tadej Pogačar Epa
Po zmagi prvega favorita v šesti etapi je znani analitik podal udarno izjavo.

Tadej Pogačar je bil prepričljivo najhitrejši v ciljnem sprintu šeste etape dirke po Franciji. Odgovoril je na napad Primoža Rogliča in suvereno opravil s tekmeci ter prevzel vodstvo v skupnem seštevku dirke. Zdaj ima štiri sekunde naskoka pred drugouvrščenim Američanom Neilsonom Powlessom.

Kot strokovni komentator Eurosporta dirko spremlja Bradley Wiggins. Britanec, zmagovalec francoske pentlje v letu 2012, je po Pogačarjevem četrtkovem slavju podal zanimivo izjavo.

Tadej Pogačar Tour de France Šport Roglič napadel tik pred ciljem, silovit odgovor Pogačarja

"Neverjetno. Prvih 100 kilometrov so prevozili v dveh urah, kar je bilo izjemno. In potem Wout van Aert... Včeraj smo se glede Pogačarja spraševali, česa sploh ni sposoben narediti. In potem naredi en majhen skok tu na tem hribu in prevzame rumeno majico, celo en dan prej preden smo mislili, da jo bo oblekel," je dogajanje v šesti etapi strnil Wiggins.

"Ta dirka se je zdaj res razvnela. Prvi teden dirke ponavadi ne vidimo vseh teh težkokategornikov, da bi prišli tako v ospredje pred kasnejšim delom dirke ali pa pred takšnimi etapami, kot nas čaka jutri. Tu pa smo imeli v teh nekaj dneh že vse in danes na vprašanje, ali bo Tadej Pogačar zmagal svoj tretji Tour, odgovarjam: da. Zame je Tour končan," je presenetil Britanec.

Tadej Pogačar lovi svojo tretjo zaporedno zmago na najprestižnejši dirki na svetu.

Današnja etapa je bila od samega začetka izjemno hitra, kar 80 km pa ni bilo uspešnega pobega. Večkrat je položaj nadzoroval kar Pogačar sam, tudi Matej Mohorič je poskušal, a neuspešno.

Sedma etapa od Tomblaina do Super Planche des Belles Fillesa bo namenjena izrazitim hribolazcem. Ti se bodo povzpeli na zloglasni vrh v Vogezih, ki je leta 2020 odločil zmagovalca Toura.

Komentarjev 1
  • miha.z 10:17 08.julij 2022.

    Potem ga naj pa neha gledat oz. se vozit z motorjem, če je za njega končan.

Sorodne novice