Šport > Kolesarstvo
534 ogledov

Nov spopad favoritov ali mirnejši dan za Pogačarja?

Tadej Pogačar Epa
Vodilnega kolesarja na Touru po dveh zaporednih etapnih zmagah čaka nova preizkušnja z zaključnim vzponom.

Karavana kolesarske dirke po Franciji bo danes obiskala še četrto državo v dobrem tednu dni. Vodilnega kolesarja na dirki, Slovenca Tadeja Pogačarja, in tekmece čaka trasa od Doleja do švicarske Lozane v dolžini 186,3 km. Kolesarje za konec čaka tudi ciljni vzpon, ki pa ni tako zahteven kot tisti v petkovi sedmi etapi.

Zelo strm klanec do Super Planche des Belles Fillesa je povsem razredčil skupino favoritov, še osme etapne zmage pa se je na koncu veselil Pogačar.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Slednji je na ciljni črti po tesnem dvoboju ugnal Danca Jonasa Vingegaarda, ki je najbližji tekmec v skupnem seštevku. V njem ima 35 sekund zaostanka, tretji Britanec Geraint Thomas, sicer zmagovalec Toura leta 2018, pa zaostaja minuto in deset sekund.

Drugi slovenski as Primož Roglič je bil v petkovi etapi tretji z zaostankom 12 sekund za rojakom Pogačarjem in je v razvrstitvi napredoval na 13. mesto, zaostaja pa 2:45 minute.

Tadej Pogačar Dirka po Franciji Šport Pogačar v zadnjih metrih do zmage, fantastičen tudi Roglič!

Od preostalih Slovencev je Matej Mohorič v skupnem seštevku 63., Luka Mezgec 81., Jan Tratnik pa 121. Vsi trije pa ne konkurirajo v boju za skupno zmago in imajo na Touru drugačne zadolžitve.

Danes bi morda utegnil kdo izmed njih poskusiti tudi z begom na razgibanem terenu, ki bo kolesarje popeljal v Švico. Tam bo zanimiv zaključek etape v Lozani, ko se bodo morali spopasti s stopničastim, 4,8 km dolgim vzponom s povprečnim naklonom 4,6 odstotka.

Na poti bo treba premagati še tri kategorizirane vzpone, vsaj za favorite pa klanci tretje oz. četrte kategorije ne bi smeli predstavljati previsoke ovire.

Tadej Pogačar Kakšen človek! Šport Tadej Pogačar je etapo dobil v posebnih čevljih Primož Roglič Tour de France Šport Roglič in Jumbo-Visma pod plazom ostrih kritik
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.