Šport > Kolesarstvo
4076 ogledov

Tadej Pogačar je etapo dobil v posebnih čevljih

Tadej Pogačar Profimedia
Pogačar je dobil etapo na Planche des Belles Filles v prav posebnih čevljih.

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je zmagovalec sedme etape kolesarske dirke po Franciji in ostaja v rumeni majici vodilnega. Na vrhu ciljnega vzpona na Super Planche des Belles Filles je v prav posebni obutvi v tesnem dvoboju ugnal Danca Jonasa Vingegaarda in svojega rojaka Primoža Rogliča (oba Jumbo-Visma).

"To je bilo zelo zahtevno, še posebej v zadnjem delu, ko je napadel Jonas, bil je zelo močan. Toda moja ekipa je delala ves dan, zato sem si rekel, da moram pritiskati do ciljne črte. Tu je bila tudi moja zaročenka Urška in družina," je v prvem odzivu organizatorjem dirke dejal Pogačar.

"Obenem smo danes ustanovili tudi fundacijo za raziskave o rakavih obolenjih, zaradi česar sem dirkal s posebnimi kolesarskimi čevlji. Tudi zato sem zelo vesel in ponosen na zmago na Planche des belles Filles," pa je prav poseben pomen petkove obutve razkril Pogačar ter znova dokazal, da ni zgolj izjemen kolesar, temveč tudi velik človek.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

V skupnem seštevku je slovenski as tako še povišal prednost pred tekmeci, saj Vingegaard na drugem mestu zaostaja 35 sekund. Tretji je Britanec Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), ki si je nabral že 1:10 minute zaostanka. Roglič je napredoval na 13. mesto, za rojakom pa zaostaja 2:45 minute.

"Ta etapa je bila v mojih mislih že dlje časa, pravzaprav vse, odkar so razkrili traso. To je bil zame velik cilj. Vedno je lepo pridobiti nekaj sekund, toda vemo, da v kolesarstvu nobena prednost ni dovolj velika," je zaključil vodilni kolesar na Touru.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia
Primož Roglič Znova zamočili Šport Odlični Slovenec ima dovolj: "Škoda, da ni Primož zamenjal ekipe!" Tadej Pogačar Dirka po Franciji Šport Pogačar v zadnjih metrih do zmage, fantastičen tudi Roglič! Mathieu van der Poel Eden največjih Šport Kolesarski zvezdnik se je zlomil, razmišlja o odhodu s Toura Primož Roglič Tour de France Šport Roglič in Jumbo-Visma pod plazom ostrih kritik Tadej Pogačar Kocka že padla? Šport Bivši zmagovalec: "Zame je letošnji Tour končan!"

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice