Šport > Kolesarstvo
16710 ogledov

Veliki nesporazum v ekipi UAE-ja, Majka se je celo opravičeval Tadeju

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je sicer dobil sedmo etapo Dirke po Franciji, pa čeprav se je njegov moštveni kolega Rafal Majka nekoliko uštel pri taktiki.

Sedma etapa letošnje Dirke po Francije je bila tista, ki si jo je že daleč vnaprej naš kolesarski šampion Tadej Pogačar označil za "svojo".

Etapa se je namreč zaključila z vzponom na La Planche des Belles Filles, kjer je pred dvema letoma v kronometru strl Primoža Rogliča ter si privozil svojo prvo zmago na Dirki po Franciji.

Prav tako so Tadeja v cilju spremljali njegova družina in zaročenka Urška Žigart, tako da je bila etapa resnično nekaj posebnega. Pri njegovi ekipi UAE Team Emirates so tako že dosti vnaprej skovali taktiko za to posebno etapo, vse z enim ciljem... Za novo etapno zmago Tadeja Pogačarja.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

In Tadejeva ekipa je resnično nadzorovala celotno dogajanje, v beg je spustila skupinico, ki jo je lahko nadzorovala, nikoli ji ni pustila prednosti večje od treh minut, na vznožju zaključnega vzpona pa so najmočnejši ubežniki imeli vsega minuto in pol prednosti.

Nato je narekovanje tempa prevzel Brandon McNulty, ki je dodobra oklestil skupino favoritov, še bolje pa je delo opravil George Bennett, ki je uspel zlomiti celo nekaj tako renomiranih kolesarjev, kot so Jakob Fuglsang, Neilson Powless in Aleksander Vlasov.

Nato pa je prišel na vrsto še Rafal Majka, čigar naloga je bila narekovati tempo do praktično samega zaključka, ko bi napadel Pogačar ter v zadnjih nekaj sto metrih poizkusil streti konkurenco.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda Majka se je uštel, spregledal je, da je do dolečenega dela za napad še nekaj odsekov, in zato popustil prezgodaj. Pogačar se je tako nepričakovano prezgodaj znašel na čelu glavnine. 

"Majka si je nekoliko skrajšal svoj makadamski odsek. Zgodaj sem ostal sam. Vedel sem, da mi lahko uspe, če bom narekoval svoj tempo. Nisem pričakoval, da bo Jonas Vingegaard s takšno hitrostjo priletel mimo. Res je dober. Komaj mi ga je uspelo dohiteti in tudi prehiteti. A zmaga je le zmaga," je po koncu etape nesporazum znotraj moštva pojasnil Pogačar.

Poljak je namreč odvil kakšen kilometer pred ciljem, čeprav je Pogačar pričakoval, da mu bo nudil pomoč vsaj še skozi nekaj naslednjih zavojev, nato pa bi sam poizkusil z napadom. Tako pa je v ospredju ostal sam in je moral odgovoriti na napad konkurentov, izmed katerih je bil najmočnejši Vingegaard, katerega je strl šele na ciljni črti.

"Prehitro si me zapustil," so kamere ujele snidenje Majke in Pogačarja v ciljnem prostoru. Poljak je nemudoma priznal svojo napako, saj naj bi se uštel, ker ni vedel, da je pred njima še določen zavoj. "Oprosti, to je bila moja napaka," se je opravičeval Majka, medtem ko mu je Pogačar razlagal, za kako malo je na koncu zmagal.

Tadej je tudi nemudoma sprejel Majkino opravičilo ter ga pomiril, da je že v redu, saj so na koncu zmagali. Majka pa je še precej zadovoljen dodal, da niso zgolj zmagali, temveč so tudi nadzorovali vso etapo.

Z omenjeno etapo je ekipa UAE Team Emirates kljub nesporazumu v samem zaključku na najlepši način zaprla usta vsem kritikom, ki so ponavljali, da je največja Pogačarjeva težava nekonkurenčna ekipa. Morda po okužbi Mattea Trentina resnično niso imeli najboljši odgovor za etapo z granitnimi kockami, toda v gorah bodo zagotovo lahko podprli svojega kapetana.

UAE Team Emirates Tour Šport Zaskrbljujoča vest iz Pogijeve ekipe Tadej Pogačar Vztraja pri svojem Šport Legenda: "Kar se mene tiče, je Tour odločen, razen če ..." Tadej Pogačar Kakšen človek! Šport Tadej Pogačar je etapo dobil v posebnih čevljih Primož Roglič Znova zamočili Šport Odlični Slovenec ima dovolj: "Škoda, da ni Primož zamenjal ekipe!" Tadej Pogačar Dirka po Franciji Šport Pogačar v zadnjih metrih do zmage, fantastičen tudi Roglič!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice