Šport > Kolesarstvo
8781 ogledov

Najbolj bizarna nesreča Toura: s torbo z okrepčili sklatil domačega zvezdnika

Thibaut Pinot Reševalni pas/Twitter
Thibaut Pinot je v nesreči z enim izmed uslužbencev ekipe Trek-Segafredo prejel udarec v obraz z vrečo z okrepčili.

Francozi so v njem po stopničkah na Dirki po Franciji leta 2014, ko je zaostal le za Vincenzom Nibalijem in Jean-Christophe Péraudom, videli nov veliki up, da po letu 1985 in Bernardom Hinaultom končno ponovno Francoz osvoji dirko vseh dirk, Tour de France.

Toda kariera Thibauta Pinota nikakor ni šla po željah francoskega občinstva, saj so kariero ljubljenca francoskih množic zaznamovale številne poškodbe in neverjetna smola, zaradi katere ni nikoli resnično uresničil vsega svojega potenciala.

Thibaut Pinot | Avtor: Profimedia Profimedia

Po nekaj sezonah, ko je bil daleč od najboljših, pa se je Pinot letos počasi in potihoma vrnil v sam svetovni vrh. Letos je tako celo dobil že dve etapi na dveh zelo prestižnih dirkah, Dirki po Alpah in Dirki po Švici. Čeprav ni računal na kakšno vidno uvrstitev v skupnem seštevku, se je vseeno udeležil letošnje Dirke po Franciji v upanju, da preseneti na kakšni posamezni etapi.

A zaenkrat je na letošnjem Touru doživel popolno kalvarijo, njegov najboljši rezultat je 31. mesto z etape s ciljem na La Planche des Belles Filles, medtem ko je njegove letošnje nastope na dirki vseh dirk najbolje povzela 8. etapa.

Pinotova nesreča se je začela približno 40 kilometrov pred ciljem etape, ko je bil udeležen v enega izmed padcev. A še ni prišel dobro k sebi, ko je sledila naslednja smola. Očitno še nekoliko v šoku je namreč na eni izmed okrepčilnih postaj zapeljal med pomočnike, ki so svojim kolesarjem delili torbe z okrepčili.

Pri tem se je kar naenkrat pred njim znašel eden izmed pomočnikov ekipe Trek-Segafredo, ki je z iztegnjeno roko, v kateri je držal okrepčila, zadel francoskega kolesarja naravnost v glavo.

Pinot je po silovitem udarcu sestopil s kolesa ter se še komaj zadržal na nogah, na pomoč pa mu je priskočil direktor komunikacij kolesarske ekipe EF Education-EasyPost Matthew Beaudin, ki ga je pravočasno prijel in poskrbel, da se ni francoski šampion zrušil po tleh.

Beaudin je po koncu etape tudi objavil posnetek dogodka ter zraven zapisal, da je vesel, da je lahko stal Pinotu ob strani, na njegov zapis pa se je odzval tudi francoski šampion, ki je zraven emojijev zahvale objavil posnetek, ko si dva otroka padeta v objem, nekako v stilu Pinota in Beaudina iz sobotne etape.

Pinot se je po krajšem premoru sicer uspel znova spraviti na kolo, do konca etape pa je celo ujel glavnino, a ji nato ni mogel več slediti v samem zaključku, tako da je etapo končal na 51. mestu, z več kot dvema minutama zaostanka za zmagovalcem Woutom van Aertom.

Thibaut Pinot | Avtor: Profimedia Profimedia

Pinot se je sicer dirke udeležil kot eden izmed dveh kapetanov svoje ekipe Groupama FDJ, saj naj bi sam lovil etapne zmage, medtem ko bi njegov moštveni kolega David Gaudu tekmoval v skupnem seštevku. Glede na slabe Pinotove predstave postaja vse bolj očitno, da se bo kmalu tudi sam moral podrediti in pomagati Gauduju, ki v skupnem seštevku zaseda odlično peto mesto.

Primož Roglič Tudi med Tourom Šport Kakšen norec! Končno razkrito, kaj Primož počne vsako jutro ob šestih Primož Roglič Kljub odlični vožnji Šport Primož potrdil to, česar smo se vsi bali Padec Tour de France Posledice Šport Pogačar razkril resnost padca, Američan zaradi poškodb že zaključil s Tourom
Komentarjev 1
  • Svobodnež 13:13 11.julij 2022.

    Toliko nepotrebnih nesreč zaradi gledalcev ali spremljevalnega osebja pa ni v nobenem drugem športu. Tekmovalci se bodo najbrž morali sami postaviti zase in za svojo varnost, ker organizatorjem se pred očmi bliskajo le evrčki, pa ne vidijo, v kakšno nevarnost ...prikaži več spravljajo tekmovalce.

Sorodne novice