Šport
215 ogledov

Največji domači adut bo izpustil Tour

Thibaut Pinot Epa
V zadnjih letih prvi up francoskega kolesarstva na domači dirki ne bo nastopil.

Eden najboljših francoskih kolesarjev Thibaut Pinot je na predstavitvi ekipe Groupama-FDJ napovedal, da ne bo nastopil na letošnji dirki po Franciji, ampak bo vse svoje moči preusmeril na dirko po Italiji.

"Uvidel sem, da mi Tour 2021 ne ustreza, zato sem se odločil, da raje poskusim na Giru. Naredil bom vse, da v Italijo pridem stoodstoten, da bom lahko napadel zmago. Tako kot rumena tudi rožnata majica predstavlja moje sanje, menim, da je čas, da se vrnem na Giro. Tour pa bo še eno leto počakal," je dejal 30-letni Pinot, za katerega bo to tretji nastop na dirki po Italiji, na svojem debiju je leta 2017 zasedel četrto mesto, v igri za stopničke je bil tudi leto pozneje, a je moral zaradi poškodbe v predzadnji etapi odstopiti.

Jumbo-Visma Postava za Tour Šport Nizozemci: "Jumbo-Visma ima samo en namen - uničiti Pogačarja!" Tadej Pogačar Zaprl usta skeptikom Šport Pogačar odgovoril na sporne posnetke Jumbo-Visme: "Nekoliko jih je zaneslo"

Padci in poškodbe so zaznamovali tudi njegova zadnja dva nastopa na dirki po Franciji, obeh ni končal. Na Touru, kjer že od leta 1985 čakajo na zmago domačega kolesarja (zadnji zmagovalec je bil legendarni Bernard Hinault, ki je kar petkrat osvojil Tour), je bil doslej v osmih nastopih najvišje leta 2014, ko je zasedel tretje mesto in hkrati osvojil belo majico za najboljšega mladega kolesarja. V posamičnih etapah največje večtedenske dirke je bil najboljši trikrat.

Izjemno dobro mu je kazalo na dirki leta 2019, a je zaradi poškodbe kolena v solzah moral sestopiti s kolesa v 19. etapi.

Njegova ekipa bo na dirki, ki jo je lani dobil Tadej Pogačar, drugi pa je bil Primož Roglič, imela dva kapetana, in sicer Arnauda Demara za sprinterske in Davida Gauduja za gorske etape oziroma skupno razvrstitev. Gaudu lanskega Toura ni končal, predlani je zasedel 13. mesto, lani pa je bil osmi na Vuelti, ko je dobil dve gorski etapi. Sprinter Demare ima na Touru zaenkrat dve etapni zmagi, lani je blestel na Giru, ko je dobil štiri etape.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice