Šport
7040 ogledov

Nizozemci: "Jumbo-Visma ima samo en namen - uničiti Pogačarja!"

Jumbo-Visma Profimedia
Po prvih poročilih naj bi se Jumbo-Visma Dirke po Franciji lotila z vsemi svojimi največjimi orožji.

Nizozemska kolesarska ekipa sicer še ni uradno sporočila svojih načrtov, a po pisanju tamkajšnjih medijev naj bi bilo že odločeno, da slovito Dirko po Franciji napade s svojimi tremi največjimi orožji - Primožem Rogličem, Tom Dumoulinom in Stevenom Kruijswijkom.

Nizozemski Wielerflits, ki je znan po svojih "insiderskih" informacijah iz ene najmočnejših kolesarskih ekip na svetu, tako razkriva, da naj bi bila ekipa Jumbo-Visme zelo podobna lanski s te največje dirke, v postavo naj bi se na novo prebila le Kruijswijk, ki bi moral nastopiti že lani, a mu je poškodba to preprečila, ter sprinter in zelo dober kronometrist Mike Teunissen.

Steven Kruijswijk | Avtor: Profimedia Profimedia

Iz 8-članske postave sta tako izpadla George Bennett, ki bo kapetan ekipe na letošnjem Giru, prav tako pa bo ciljal na Olimpijske igre, ki so na sporedu le nekaj dni po Touru, ter Amund Grøndahl Jansen, ki je medtem že okrepil ekipo Team BikeExchange.

Nizozemci še poročajo, da naj bi ekipa uradno potrdila svojo postavo že tekom tega tedna. Podobno je storila tudi lansko leto, ko je že mesece vnaprej za Dirko po Franciji za svoje kar tri kapetane določila Rogliča, Dumoulina in Kruijswijka. Načrte jim je nato pokvarila le Kruijswujkova poškodba na Kriteriju Dauphine.

Lani sta tako dirko začela kot kapetana le Roglič in Dumoulin, a je zaradi slabe Nizozemčeve forme kmalu postalo jasno, da lahko ekipa resno računa le na Rogliča.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Slednji je odvozil fantastično dirko, a je vseeno moral priznati premoč svojemu rojaku Tadeju Pogačarju, kateri je z neverjetnim kronometrom s ciljem na La Planche des Belles Filles šokiral kolesarski svet ter postal najmlajši zmagovalec te slovite dirke v zadnjih stotih letih.

Epski obračun Pogačar-Roglič bomo tako lahko spremljali tudi v letošnjem letu, saj je ekipa UAE Team Emirates že potrdila, da bo Pogačar letos branil skupno zmago na Dirki po Franciji, prav tako pa naj bi se udeležil tudi španske Vuelte, katera je v zadnjih dveh letih pripadla Rogliču.

"Potem ko se je lani Jumbo-Visma pripravila na boj z ekipo Ineos Grenadiers, se bodo letos osredotočili predvsem na Pogačarjeve pomanjkljivosti. Tehnični del ekipe se bo tako že začel pogovarjati s svojimi najpomembnejšimi kolesarji, katerih taktik se lahko poslužijo, da uničijo Pogačarja in ga spravijo v težave," so zapisali pri Wielerflitsu.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Kot vse kaže bodo to poizkušali doseči s postavo: Wout van Aert, Sepp Kuss, Robert Gesin, Tony Martin, Teunissen, Dumoulin, Kruijswijk in Roglič: "Strokovni štab se je že usedel za mizo in določil, da bodo zmago tokrat ponovno poizkusili napasti s svojimi tremi glavnimi kapetani, ki so tudi sami posamezno izrazili željo, da si izmed vseh dirk najbolj želijo nastopiti na Touru," so še zapisali Nizozemci.

Komentarjev 2
  • arthur 09:54 20.januar 2021.

    In kako naj mu ne dovolijo šlepanja??? A naj to Jajo v naslednji sveženj zapiše al kako?

  • asmas1965 14:18 19.januar 2021.

    zakaj uničit Pogačarja.Ni treba dovolit ,da se šlepa z vašo ekipo.in to je to

Sorodne novice