Šport
20820 ogledov

Pogačar razkril ime nove ekipe, velika sprememba za Rogliča

tadej pogačar Epa

Slovenski kolesar Tadej Pogačar je v oddaji Športnih 366 na Televiziji Slovenija razkril, da skupaj s Kolesarskim društvom Rog ustanavlja mlado ekipo kluba imenovano Pogi Team.

Nizozemsko moštvo Jumbo-Visma, za katerega dirka Primož Roglič, pa je z novim letom uradno predstavilo novega opremljevalca koles.

V naslednjih letih bodo Roglič in kolegi dirkali s kolesi Cervelo, poslovili pa so se od italijanskega Bianchija, ki je bil vrsto let del nizozemskega pohoda na vrh kolesarske piramide.

primož roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Od nekdanjega opremljevalca se je na družbenih omrežjih poslovil tudi Primož Roglič, ki je izpostavil 41 zmag, ki jih je v profesionalni karieri dosegel z Bianchijem od leta 2016 do konca minulega koledarskega leta.

primož roglič Sprememba Šport Konec ere za Rogliča in Co.: "Bili smo popoln par"

"V čast nam je bilo dirkati s tabo v vseh teh letih in od biti ob tvoji strani skozi razvoj izjemne kariere. Ponosni smo, da lahko tvoje ime dodamo v dvorano slavnih pri Bianchiju skupaj z ostalimi šampioni, ki so z nami pisali zgodovino kolesarstva," so se Italijani poklonili v komentarju pod Rogličevo objavo na Instagramu.

Na njem pa je sodelovanje s KD Rog, kjer je tudi začel kariero, oznanil tudi Pogačar. Dvaindvajsetletni zmagovalec lanske dirke po Franciji bo pomagal pri razvoju najmlajših članov kluba, ki ga je postavil na kolesarski zemljevid pred prestopom v Ljubljana Gusto Yaurum leta 2018.

"Skupaj s KD Rogom ustanavljamo novo ekipo Pogi Team. Hočem nekaj vrniti ekipi, v kateri sem se kalil kot kolesar. Ta dres bodo nosili kolesarji od kategorije najmlajših dečkov do starejših mladincev," je v oddaji Športnih 366 dejal član UAE Team Emirates.

Tadej Pogačar vs Primož Roglič Na nogah Šport Jumbo-Visma ostro zavrača vpletenost Primoža Rogliča
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.