Šport
21222 ogledov

Bivši Jumbovec: "Zaradi Rogliča mi je bilo lažje zapustiti ekipo"

Laurens De Plus Profimedia
Izjemni Belgijec je zapustil vrste Jumbo-Visme in se pridružil sloviti ekipi Ineos Grenadiers.

Izjemni Belgijec Laurens De Plus je le ena izmed mnogih odmevnih okrepitev najbogatejše kolesarske ekipe na svetu, Ineos Grenadiers (nekdanji Team Sky), pred sezono 2021.

A kljub temu, da se v ekipi nahajajo zmagovalci največjih tritedenskih dirk na svetu, kot so Egan Bernal, Richard Carapaz, Geraint Thomas in Tao Gaoghegan Hart, ter mnogi drugi kolesarski šampioni, nekdanji kolesar Jumbo-Visme ne verjame, da bo imel zgolj vlogo pomočnika. Prepričan je, da obstajajo dirke, na katerih bo dobil pravo priložnost.

Laurens De Plus | Avtor: Profimedia Profimedia

"Moja vloga ne bo takšna, kot vsi mislijo. Resnično imam svoje ambicije. Dogovorili smo se, da se bom udeleževal največjih tritedenskih dirk kot pomočnik našim kapetanom, toda na določenih dirkah bom imel svojo priložnost," je spregovoril 25-letni kolesar.

"Poudaril sem, da so mi zelo pri srcu Ardenske klasike. Načrt je, da dobim na teh dirkah proste roke in se izkažem. Na drugih dirkah? Nisem neumen. Zavedam se, da imamo super močno ekipo, tako da mi bo v veselje boriti se z ekipo za skupno zmago."

"Bil sem zelo vesel, ko sem končno lahko 1. januarja prvič oblekel dres ekipe Ineos. Dobil sem pravi adrenalinski pospešek. Komaj čakam, da v novem letu zasijem, kot sem v sezoni 2019," je poln samozavesti kolesar, ki ima za sabo sanjsko prvo ter katastrofalno drugo sezono pri ekipi Jumbo-Visma.

Potem ko je po prestopu iz ekipe Deceuninck Quick Step naravnost zablestel pri Nizozemcih ter v svoji prvi sezoni dobil prestižni BinckBank Tour, končal Dirko po Zduženih arabskih emiratih v prvi deseterici ter bil ključni pomočnik Stevena Kruijswijka na Dirki po Franciji, je njegovo sezono 2020 poleg pandemije koronavirusa zaznamovala še nesrečna poškodba kolka, zaradi katere je nastopil na vsega štirih dirkah v celotni sezoni.

Laurens De Plus | Avtor: Profimedia Profimedia

"Bil sem zelo razočaran. Zaradi pandemije se je vsa sezona zgostila v treh mesecih, tako da je bila poškodba kolka tik pred nadaljevanjem sezone zelo nepriročna."

"Vesel sem, da sem lahko odkolesaril vsaj nekaj dirk pred koncem sezone. Lahko sem občutil zmago ekipe na klasiki Liege-Bastogne-Liege. Zaradi Rogliča mi je bilo lažje zapustiti ekipo, saj smo se ob njegovi zmagi lahko poslovili na lep način. Drugače bi bilo slovo zelo kislo," je zaključil De Plus.

Laurens De Plus | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • Avatar Emma_Campbell
    Emma_Campbell 13:59 07.januar 2021.

    Zapustil sem služb0 in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 na uro od doma. zaslužim 25 tisoč dolarjev na mesec s spletnim delom 3 ure dnevno. Za več podrobnosti .... ➤➤➤➤ ➤ LovesMeetx.Com