Šport
84 ogledov

Hirschi se je tudi uradno pridružil Pogačarju

marc hirschi Epa
Švicarski kolesarski zvezdnik Marc Hirschi je danes uradno podpisal triletno pogodbo z UAE Team Emirates, za katerega kolesari slovenski as Tadej Pogačar, je moštvo sporočilo na spletni strani.

Že v torek je nizozemski kolesarski medij WielerFlits poročal, da se je 22-letni Švicar dogovoril za sodelovanje z moštvom iz Združenih arabskih emiratov, danes pa je to postalo uradno. Marc Hirschi je sicer na začetku tedna predčasno prekinil pogodbo z ekipo DSM, nekdanjim Sunwebom, ki bi mu potekla konec tega leta.

Hirschi bo tako združil moči z obema slovenskima kolesarjema UAE, zmagovalcem dirke po Franciji Tadejem Pogačarjem in Janom Polancem. Pogačar in Hirschi sta že v mlajših kategorijah kot predstavnika iste generacije večkrat tekmovala drug proti drugemu, 22-letni Švicar pa se je razvil v enega najboljših kolesarjev za enodnevne preizkušnje.

Marc Hirschi Velik ulov Šport Pogačar bo dobil zvezdniško okrepitev

V minuli sezoni je zmagal na valonski puščici z zaključnim vzponom na sloviti Mur de Huy, na dirki Liege - Bastogne - Liege pa je osvojil drugo mesto za še enim slovenskim zvezdnikom Primožem Rogličem in pred tretjim Pogačarjem, potem ko ga je v sprintu oviral kasneje diskvalificirani svetovni prvak Julian Alaphilippe.

Obenem je 22-letnik iz Ittigena dobil tudi 12. etapo lanskega Toura do Sarrana in bil še nekajkrat blizu uspeha na največji dirki na svetu. Prav Pogačar in Roglič sta ga za las prehitela v zaključku devete, zahtevne pirenejske etape. Izbran je bil tudi za najbolj bojevitega kolesarja lanskega Toura.

"Zelo sem navdušen nad prestopom. Imamo podoben pristop in cilje. Moštvo gre v pravo smer in se je v zadnjih letih ves čas razvijalo. V tem pogledu se veselim te dinamike in upam, da bomo na ta način pridobili vsi," je za spletno stran ekipe dejal Švicar.

Tadej Pogačar cepljenje Kolesarstvo Šport Tadej Pogačar že cepljen proti covidu-19

Hirschi je bil po poročanju WielerFlits zanimiv tudi za Jumbo-Vismo, Ineos Grenadiers, Trek Segafredo, Deceuninck-Quick-step ter še nekaj drugih, a že dosegajo omejitev po številu kolesarjev pod pogodbo. Moštvo Qhubeka ASSOS, ki ima sicer več švicarskih povezav tudi prek Hirschijevih osebnih sponzorjev, pa kolesarju ni moglo ponuditi tako donosnega finančnega paketa.

Po poročanju švicarskega Blicka bo Hirschi na sezono pri UAE zaslužil okoli milijon evrov.

Pogačarjevo moštvo se je pred sezono 2021 okrepilo s Poljakom Rafalom Majko, Italijanom Matteom Trentinom in Južnoafričanom Ryanom Gibbonsom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.